algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

El PSIB insta Matas a renunciar a la «clàusula dels 3.000 milions»

El president respon acusant els socialistes de debilitat davant Madrid

R.GALLEGO./J.T.Palma.
La portaveu parlamentària del PSIB-PSOE, Francina Armengol, instà ahir Jaume Matas que retiri la proposta dels 3.000 milions, «que jurídicament és poc adequada», i opti per una fórmula «més rigorosa» per millorar el finançament autonòmic a través de l'Estatut.

Cal recordar que el president del Govern balear advoca per incloure al futur articulat estatutari una clàusula que blindi, durant els pròxims anys, una inversió estatal de 3.000 milions cap a les Illes (més o manco el 3 per cent del que ara inverteix el Govern central al conjunt d'Espanya). Aquests doblers servirien, segons el Consolat, per compensar el «dèficit històric» que arrossega l'Arxipèlag en matèria d'infraestructures.

El cap de l'Executiu autonòmic respongué poc després a l'envit d'Armengol advertint que el PSIB hauria d'aclarir si està disposat a fer-li costat a l'hora de reclamar els 3.000 milions. «Tot el que no sigui prendre posicionament sobre aquesta qüestió és voler confondre i distreure l'atenció», postil·là.

A continuació, Matas, aprofitant la seva presència a un acte sobre la Hipoteca jove, lamentà la «debilitat» i la «manca d'influència» dels socialistes illencs davant el Govern de Rodríguez Zapatero. El president balear insistí que el suport de la direcció del PP a la seva clàusula «està garantit».

Per la seva banda, Armengol acusà el PP de protagonitzar una «operació de confusió» i de posar en pràctica tècniques dilatòries per no treure endavant la reforma de l'Estatut durant aquesta legislatura.

Tanmateix, la portaveu del PSIB a la Cambra considera que la proposta de finançament dels populars és «una mala còpia» de la socialista. En la seva opinió, l'articulat presentat pel PSIB -basat en l'aportació de les Illes al PIB estatal- garanteix l'arribada de més doblers que amb el 3 per cent que suggereix Matas.

Armengol insistí que votar en contra de l'Estatut català és fer-ho també en contra de la reforma balear, ja que ambdós advoquen «més o manco pel mateix». Per aquest motiu, tornà a demanar a Matas que es desmarqui de l'estratègia de Rajoy.

Malgrat l'anterior, el grup socialista assistirà avui a la reunió de la ponència parlamentària sobre la reforma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.