algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 23°
28°

Professorat de Filologia Anglesa de la UIB qüestiona la viabilitat del decret trilingüe

El representant de la Universitat al Consell Escolar demana la retirada de la norma

El professorat de Filologia Anglesa de la UIB assegura que no hi docents prou preparats en aquesta matèria per impartir diverses matèries en aquesta llengua als centres escolars de les Balears.

En un informe redactat per membres d'aquest Departament universitari i recollit per l'STEI, s'argumenta que «el professorat que vulgui impartir la seva matèria en anglès no tan sols ha de tenir un vocabulari específic de l'assignatura sinó que també ha de dominar els girs i les construccions pròpies de l'anglès per desenvolupar-se en aquest registre, com també ha de dominar amb fluïdesa les habilitats lingüístiques per gestionar l'aula en anglès».

Així mateix, el representant de la UIB al Consell Escolar autonòmic, màxim òrgan consultiu en matèria educativa, ha demanat la retirada del decret trilingüe de Francesc Fiol.

Les al·legacions que ha presentat i que repassen l'esborrany del decret Fiol, des del punt de vista pedagògic i jurídic, incideixen en els retrets de discriminació formulats també per altres col·lectius. Així s'explica que «el fet que per sol·licitar el programa els centres hagin de 'd'acreditar l'existència de professors especialistes o habilitats' en la llengua estrangera en nombre suficient' provoca una desigualtat manifesta entre els centres públics i els centres concertats (diferent sistema de provisió de places) i, més encara entre els propis centres públics, el professorat dels quals no té l'obligació de gaudir de l'acreditació esmentada».

Per tant, «si es posa com a requisit quelcom que no ho és per a l'accés a la provisió d'una plaça docent pública s'incorre en una manca d'equitat (impossibilitat d'accedir al programa en igualtat de condicions motivada per factors aliens a la voluntat del centre i a les obligacions del professorat)».

La Conselleria assegura que serà receptiva amb totes les al·legacions que es presenten.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.