algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

EU-EV diu que la reducció del parc ha fet perdre 2 milions en ajudes

Critiquen la «mala» gestió del PP i «l'amiguisme» del gerent del consorci

La reducció del parc natural de Llevant, el passat 22 de desembre de 2003, ha suposat per als propietaris de finques ubicades dins l'antiga delimitació la pèrdua del voltant de dos milions d'euros en concepte d'ajudes econòmiques per manteniment agrícola reconstrucció de cases, reparació de camins...

Així ho denuncià ahir a Artà Alternativa EU-EV. Els dirigents, Marilena Tugores i Miquel Àngel Llauger, acompanyats dels regidors d'Artà, Son Servera i Manacor, Julen Adrian, Conxi Peña i Andreu Pascual, aportaren una sèrie de xifres per mostrar aquesta pèrdua.

Així, comentaren que en l'exercici 2002-2003 es van atorgar 92 subvencions per un import de 428.669 euros. En el període 2003-2004 es van presentar 81 sol·licituds amb un total de 1.205.595 euros. «Amb la reducció del parc de Llevant l'Administració va denegar les subvencions per silenci administratiu».

Consideren que «El parc natural de Llevant és un parc basat en criteris de propietat i totalment arbitrari. La promesa del conseller de Medi Ambient Jaume Font que tota la gent que es volgués adherir al parc ho podria fer, és mentida. Les sol·licituds no han estat ateses. A més, la reducció del parc venia acompanyada d'una protecció alternativa denominada paratge natural, promesa també incomplida».

D'altra banda, Alternativa EU-EV va denunciar «el clar amiguisme polític que està duent a terme el gerent del consorci Aubarca-Es Verger i regidor del PP, Bartomeu Palmer amb el beneplàcit del president Jaume Matas».

Com a exemple parlaren de «la contractació d'un membre de la Junta del PP d'Artà sense qualificació ni experiència com a pagès de les finques públiques. També de la facturació per valor de més de 18.000 euros pagada a una empresa d'Artà propietat d'un membre del PP per feines de construcció de tancament i manteniment que fins ara realitzava el personal del Consorci».

Així mateix criticaren un seguit d'actuacions que que van «en contra de la preservació i ús públic de l'espai com l'obertura d'una pista forestal a una zona de conservació predominant o una gestió agrícola sense cap pla».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.