algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Cort i Delegació del Govern posen en marxa el dispositiu de control del macrobotelló

Cossos i forces de seguretat vigilen des d'anit els accessos a Palma i passeig marítim

L'Ajuntament de Palma i la Delegació del Govern activaren ahir el dispositiu de control i vigilància dels diferents botellons convocats a la nostra ciutat, amb especial atenció al que es prepara el proper 8 d'abril. Des d'anit, el diferents cossos i forces de seguretat -Policia Local, Guàrdia Civil i Cos Nacional de Polcia- tenen literalment presos tots els accessos a Palma i, sobretot, al passeig marítim.

Un centre de control avançat, ubicat a la comissaria de la Policia del Port, coordina a través del circuit de càmeres de l'Autoritat Portuària les activitats dels joves a la zona. Les diferents administracions han optat per una vigilància «sense provocació», en lloc del desplegament de forces pel carrer. No obstant això, la Guàrdia Civil establirà controls d'alcoholèmia a totes les entrades a Palma, mentre que el Cos Nacional de Policia i la Policia Local reforçaran les seves patrulles nocturnes amb les seves unitats d'intervenció immediata.

A la sala de juntes del quarter de Sant Ferran, el tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Àlvaro Gijón, i el secretari general de Delegació de Govern, Ramon Morey, presidiren la reunió amb els representants dels diferents cossos policíacs. Gijón i Morey admeteren que no tenen instruments normatius que els permetin prohibir concentracions com la del macrobotelló previst d'aquí a tres setmanes. Tot i que es parla d'una presència al carrer de devers 5.000 persones, els responsables polítics no volgueren entrar en el ball de xifres i van el·ludir manifestar-se sobre aquest tema.

El responsable municipal recordà que el botelló planteja problemes greus de salut pública, convivència i trànsit, per la qual cosa demanà seny als joves que hi participin. A més del reforç policíac, les brigades d'Emaya ampliaran el seu dispositiu a les zones afectades pel botelló. També participaran voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja.

(Trobareu més informació a la secció Espanya)

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.