cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Un 'cantaor' cercat a Granada per un assassinat es lliura a Palma i confessa

La Policia intentava capturar-lo des de dissabte, acusat d'apunyalar un veí al coll i al cor

Julio Jiménez, un cantaor flamenc de 47 anys conegut com 'el Terremoto', es lliurà ahir als jutjats de Palma per confessar l'autoria d'un crim que tingué lloc dissabte passat a Granada.

L'home havia fugit de la ciutat andalusa immediatament després dels fets, i des de llavors la Policia va desplegar un dispositiu especial per intentar capturar-lo.

El presumpte homicida fugí a Palma, on té diversos familiars, per evitar ser objecte de represàlies de la família del mort, també d'ètnia gitana. De fet, just després del crim diverses persones assaltaren la seva casa i en forçaren les finestres. Una vegada dins, arrasaren amb tot el que trobaren a l'interior.

Els fets
L'incident tingué lloc dissabte poc abans de les 14.00 hores, quan Julio i Antonio S.P., que viuen en una de les zones més marginals de Granada, començaren una discussió en un parc públic davant d'una multitud entre la qual es trobaven alguns infants.

Segons diversos testimonis es produí un forcejament entre ambdós, encara que d'altres persones afirmen que Julio tragué un ganivet sense dir res i li clavà al coll i al tòrax a Antonio, amb la circumstància que l'assolí de ple al cor.

Quan els serveis d'emergència arribaren al lloc, trobaren Antonio S.P. tirat al costat d'un mur i només van poder certificar-ne la mort.

Males relacions
La Policia inicià una investigació entre els veïns del barri d'Almanjáyar, que assenyalaren que la relació entre el presumpte assassí i la víctima era molt dolenta.

Pel que sembla, a Julio li molestava el renou que feia Antonio a la finca de la seva sogra. Un altre punt de conflicte era la tala d'un arbre al costat de casa seva i que provocà noves friccions entre ambdós.

Ahir al matí, Julio va prendre la decisió de posar punt final a la fugida i lliurar-se a la Policia. Ecantaor confessà davant del jutge d'instrucció 12 ser l'autor de l'assassinat, encara que assegurà que actuà en defensa pròpia.

En la seva declaració, el detingut afirmà que completaria la resta de la seva confessió als jutjats de Granada, encara que també sol·licità no ingressar a la presó d'aquesta ciutat per temor de represàlies dels familiars del mort, que fou enterrat dilluns.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.