algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

El sector de l'habitatge acull amb satisfacció que es faci una llei del sòl

Els promotors creuen que contribuirà a contenir l'augment dels preus

El sector de l'habitatge acollí ahir amb satisfacció la proposta del Govern d'impulsar, aquesta legislatura, una llei del sòl. Promotors, constructors i arquitectes recordaren que les Balears eren una de les poques comunitats que no tenien una normativa pròpia en aquest camp. Tot i això, evitaren comentar aspectes concrets del projecte de l'Executiu fins que el puguin analitzar amb més detall.

Després de la reunió de la Mesa de l'Habitatge, en la qual la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, aprofità per presentar el projecte de llei al sector, només els promotors s'atreviren a concretar el seu posicionament. El president de l'Associació, Gabriel Oliver, destacà que la llei contribuirà a facilitar l'accés a l'habitatge, sobretot dels joves.

Oliver trobà important que es creï la figura de l'agent urbanitzador, que es reguli l'aprofitament mitjà del sòl; que s'obligui els ajuntaments a reservar per a habitatge a preu taxat un 30% del nou sòl urbanitzable; o que es permeti un major creixement urbanístic a Mallorca, sempre que sigui per fer pisos protegits. Segons afirmaren, l'establiment del silenci positiu quan se superin els terminis de concessió de llicències afavorirà un menor increment del preu dels pisos.

En representació dels Arquitectes, Pere Rabassa, demanà que la llei s'aprovi aquesta legislatura i en destacà les propostes per afavorir l'habitatge públic o per fer complir la disciplina urbanística en sòl rústic. Amb tot, avançà que el Col·legi hi presentarà suggeriments. El vicepresident dels constructors, Miguel Toledo, insistí en la necessitat a Balears d'una norma així.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.