algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
24°

Els hotelers esperen que el reglament antitabac inclogui les seves necessitats

Demanaran assessorar el Govern balear quan aquest desenvolupi la Llei

La Federació Hotelera de Mallorca (Fehm) recomana als seus associats esperar que es facin les obres necessàries per al compliment de la Llei antitabac estatal fins que s'hagi desenvolupat el reglament que serà d'aplicació a les Balears.

En aquest sentit, el president de la Fehm, Pere Cañellas, recull el missatge que traslladà fa unes setmanes la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat), que demanava a les administracions «flexibilitat» perquè es puguin complir les legislacions locals i esperen poder «assessorar o suggerir» al Govern balear solucions que resultin menys costoses pels empresaris, sempre amb la intenció de complir la Llei.

El president de la Fehm informa que la Cehat està elaborant un informe per veure quin marge o alternatives dóna la normativa estatal per minimitzar els costs de les reformes que s'haurien de fer als hotels. Una vegada finalitzat, el traslladarà a les administracions, que esperen siguin receptives a les seves peticions, tal com ja ha succeït en algunes comunitats on s'han rebaixat les exigències.

Per altra banda, la Fehm ha rebut moltes telefonades dels seus associats demanant consell sobre quines, com i quan s'han de realitzar les obres. Tanmateix, Cañellas afirma que alguns dels hotelers que ara mateix estan realitzant obres de reforma i remodelació dels seus establiments abans d'obrir per la temporada estiuenca, ja en realitzen les necessàries per la Llei antitabac.

No obstant això, el representant dels hotelers mallorquins espera que d'alguna manera la despesa i l'impacte de l'aplicació de la Llei es puguin reduir. En principi, és obligatòria una zona tancada per fer un espai de fumadors, però Cañellas pensa que potser aquest tancament es podria evitar, el que eliminaria molts costs i dificultats per adaptar les infraestructures als hotelers.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.