muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Els directors d'escola reclamen la retirada del decret de trilingüisme

Demanen mesures graduals per no trencar el principi d'igualtat dels alumnes

57986
Els directors presentaren ahir oficialment la seva presa de posició davant el decret que impulsa Francesc Fiol.

Els directors de les escoles públiques d'infantil i de primària de Mallorca exigeixen al Govern la retirada del decret de trilingüisme i que, després dels estudis pertinents, es procedeixi a impulsar mesures graduals de suport als centres amb caràcter general, que contribueixin a millorar la qualitat de l'ensenyament (no només en l'aspecte lingüístic) i a eliminar al màxim la discriminació entre alumnes per raons de situació del centre on estiguin escolaritzats».

La seva associació presentà ahir oficialment el document que Diari de Balears ja avançà dimecres passat. Entre els retrets que formulen a l'Administració, hi ha el de «crear expectatives falses a les famílies, expectatives que no es podran complir i que provocaran informacions equívoques». Després d'anunciar una mesura de gran abast, l'Administració ha hagut de reconèixer que no es troba en condicions d'implantar el trilingüisme a totes les escoles.

Les crítiques que els directors de centres de primària fan al plantejament que ha atorgat el conseller Fiol a l'assumpte són molt exhaustives i se centren en el respecte al principi d'igualtat de drets dels alumnes.

Així, assenyalen que «el recursos de què es dotarà els centres seleccionats (per al model trilingüe) aniran en detriment dels altres», de manera que «el desenvolupament d'aquests projects en uns centres (i en uns alumnes) anirà en detriment d'altres que deixaran de rebre uns recursos que els són també necessaris».

L'Associació de Directors i Directores de Primària s'ha sumat també als retrets que en les darreres setmanes han realitzat sindicats, associacions de pares d'alumnes, la patronal catòlica i els partits polítics de l'oposició.

Totes elles incideixen en la inaplicabilitat del decret Fiol i en el fet que va en contra del principi d'igualtat. L'OCB també ha anunciat una resposta sense precedents al decret si s'aprova tal com està redactat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.