algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Els criadors organitzen una primera jornada per conservar l'ase balear

Es vol implantar el mateix sistema que s'ha dut a terme a Catalunya

L'Associació de Criadors de Pura Raça de les Illes Balears (Asenca) organitzà ahir capvespre a Sineu la primera jornada de Conservació de l'Ase Balear. Gràcies a un conveni que manté l'associació amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), dos professors de la Facultat de Veterinària, Jordi Miró, responsable del Servei de Reproducció Equina de la UAB, i Jordi Jordana, responsable dels programes de Conservació de l'Ase Català, impartiren conferències sobre la genètica i la reproducció dels ases.

La secretària d'Asenca, Magdalena Ferrer, informà ahir que també es parlarà de la instauració d'un programa de conservació de l'ase balear. Jordana explicà el programa de conservació de l'ase aplicat a Catalunya per implantar-lo a Balears, encara que potser no serà possible seguir les mateixes pautes a causa del finançament.

Les conferències començaren amb la presentació de les jornades. Posteriorment, els socis d'Asenca que assistiren a l'acte presenciaren una conferència sobre l'origen dels rucs, les races i les utilitats. Després que Jordi Jordana expliqués el sistema de conservació de l'ase a Catalunya, Miró realitzà la seva intervenció parlant de la fisiologia reproductiva de la somera i el guarà. La jornada acabà amb la xerrada de Miró sobre les noves tecnologies reproductives.

Durant el dia d'avui, l'organització i els socis visiten la finca de Biniatzar, a prop de Raixa, i una a Banyalbufar per observar guardes de someres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.