algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

El Govern es dóna un termini de dos mesos per presentar vuit lleis

Aviat estarà a punt la norma que minimitza l'impost de successions


Deu sessions plenàries del Parlament, és a dir, poc més d'un parell de mesos. Aquest és el marge que s'ha donat el Govern balear per presentar a la Cambra autonòmica les vuit lleis que estan pendents de tramitació.

Les normatives que no estiguin aprovades pel Consell de Govern l'abril cauran i s'hauran de deixar per al pròxim període de sessions o per a la legislatura que ve.

I és que s'ha de tenir en compte que des que l'Executiu dóna llum verda a una llei i aquesta s'aprova definitivament al Parlament poden transcórrer entre quatre i sis mesos. A més, en aquests moments ja estan tramitant-se vuit normatives més i encara falta per discutir la reforma de l'Estatut d'Autonomia i la llei dels pressuposts corresponents al 2007.

Atès aquest «embós» legal, la vicepresidenta, Rosa Estaràs, ja ha advertit els diferents consellers que es posin les piles perquè el temps s'acaba.

Capitalitat
Les vuit normatives que encara han d'iniciar el seu debat parlamentari són: la llei de capitalitat, la llei de l'esport, la llei de funció pública, la llei del sòl -que precisament avui presentarà la consellera d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Mabel Cabrer-, l'anomenada llei dels municipis, la llei de cossos i escales de funcionaris, la d'establiments recreatius i activitats classificades, i la llei que reduirà al màxim l'impost de successions i donacions. Aquesta darrera es perfilarà a les pròximes setmanes.

De les que ja es troben actualment en fase de tramitació parlamentària cal destacar la llei de la dona, la de joventut i la d'emergències.

Pel que fa a la llei que rebaixa l'impost de successions i donacions, el Govern la considera una prioritat, ja que és una de les promeses electorals sobre les quals Jaume Matas més va insistir en la campanya anterior als comicis autonòmics del 2003.

De fet, l'actual president va prometre l'eliminació del tribut, cosa que és impossible des d'un punt de vista legal. El que sí que es farà serà reduir el tipus de gravamen a la mínima expressió.

L'objectiu de les modificacions que es preveuen a l'avantprojecte és enfortir la seguretat jurídica i facilitar la liquidació de l'impost als contribuents, reduint-lo al màxim. Així mateix, es pretén reconduir la tributació que suporten els fills i cònjuges per evitar distorsions en el principi de justícia tributària i en el funcionament del mercat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.