algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

El PSIB vol començar de zero i dialogar amb el món empresarial

Espera consensuar un pla estratègic i descarta mesures com l'ecotaxa

El secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, expressà la seva voluntat de començar de zero i reunir-se amb el món empresarial per «vèncer la desconfiança» que provocaren algunes mesures adoptades en el passat, com l'ecotaxa.

La iniciativa va més enllà i els socialistes anunciaren que volen consensuar amb tots els agents socials un pla estratègic per a Balears que desenvolupi un creixement econòmic «amb seny», al contrari del model de l'actual Govern, que aposta per la construcció com a motor de l'economia balear.

Antich encapçalarà les reunions en les quals es debatrà a més sobre la proposta de reforma del sistema de finançament elaborada pel grup socialista en el Parlament.

Entre els objectius d'aquest pla s'inclouran també fórmules per aturar la destrucció del territori i compensar aquesta destrucció, però Antich descartà la possibilitat de recuperar l'ecotaxa. «Els nous mecanismes seran consensuats», afirmà. El document amb les conclusions i propostes s'espera que estigui llest a l'estiu.

Per altra banda, el secretari general es mostrà covençut que el model econòmic del PSIB es troba més a prop de les necessitats dels empresaris turístics de les illes que no la política del PP, i criticà que les preocupacions del Govern siguin només coses com quin esportista o actor promociona les Illes a les fires turístiques.

El pla pretén vèncer els problemes estructurals de Balears, potenciant la competitivitat amb plans d'I+D+i, redimensionant la construcció amb una aposta clara del sector per la rehabilitació i afrontant la problemàtica del setcor turístic, industrial i de l'agricultura.

El secretari de Política Econòmica del PSIB-PSOE, Carles Manera, acusà el Govern Matas de fer una política econòmica que descansa sobre el sector de la construcció i que basa el creixement en agressions mediambientals. En aquest sentit, el conseller Joan Flaquer afirmà que la política econòmica que du a terme l'Executiu ha permès passar en tres anys d'un creixement «pràcticament zero» en l'anterior legislatura a un increment d'entre el 2,5 o el 3 per cent el 2006.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.