cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Cort esbucarà els magatzems veïns de la Riera i de l'estadi Lluís Sitjar

La intervenció valdrà 450.000 euros i s'emmarca dins la falca verda

L'Ajuntament de Palma traurà a concurs la demolició dels magatzems limítrofs a l'estadi Lluís Sitjar i veïns del torrent de la Riera. La intervenció tindrà un cost de 450.000 euros i s'emmarca dins el projecte de falca verda que actualment executa el Consistori palmesà sobre els terrenys més propers al camí de Jesús, a l'anomenada zona B del futur parc de la Riera.

El tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, explicà ahir l'abast d'aquest projecte, que afecta una parcel·la de 17 metres quadrats, de la qual 3.500 es troben ara mateix ocupats com a pàrquing provisional de la fira del Ram. El solar és de titularitat municipal i té devers 22.000 metres cúbics construïts.

De Santos justificà la demolició d'aquestes construccions per la necessitat de garantir la salubritat i seguretat d'aquesta àrea, sobre la qual ben aviat començaran les obres de la fase A. Mentrestant, l'Ajuntament preveu que per al proper mes de novembre acabin les obres de la zona B, entre el pont del Fortí i la rotonda del cementeri, les quals inclouen tres passarel·les sobre el llit de la Riera.

Pendents de l'Estat
L'Ajuntament de Palma està pendent d'un nou acord amb el Ministeri de Medi Ambient per finançar una part de les obres de la falca verda. El conveni renovaria el subscrit el 2003 per valor de 15 milions d'euros, dels quals onze ja s'han entregat, i allargaria el termini de vigència fins el 2008. Ambdues administracions estan a punt de segellar el pacte, que hauria d'estar tancat dins aquest primer trimestre del 2006.

La modificació de l'acord s'efectuà perquè els actuals gestors de Medi Ambient es negaren a finançar un aparcament subterrani, emparaulat per Cort amb Jaume Matas la legislatura passada. Per això, l'àrea d'Urbanisme es va veure obligada a modificar el projecte, llevar el pàrquing i substituir-lo per intervencions més «sostenibles». Des d'ara fins el 2008, l'Estat aportarà prop de 3 milions d'euros per a l'execució de millores ambientals en el conjunt de la zona B del futur parc de la Riera. Ara, i com a primera passa, Cort demolirà els magatzems veïns.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.