cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Omplen amb pamflets vexatoris la casa d'un periodista a Palma

Deformen la seva imatge, l'insulten i l'acusen d'enriquiment il·lícit

La casa del director del diari El Mundo-El Día de Baleares, Eduardo Inda, va aparèixer ahir plena d'uns pamflets que l'insulten i denigren la seva imatge, segons publicà ahir aquest rotatiu, que defineix l'acte com una campaña de intimidación a lo batasuno. Es dóna la circumstància que centenars de sobres enviats des d'un poble de Ciudad Real han arribat a la Redacció de Diari de Balears i a d'altres mitjans de comunicació amb el citat pamflet. Altres cartes han estat enviades a organismes oficials i, des de ja fa setmanes, es procedeix a una distribució massiva d'aquesta publicació en les bústies i domicilis de Palma. «Unidos para la verdad», una possible associació que té una plana web amb aquest nom, en seria la responsable.

Tot i la gravetat que el propi El Mundo dóna a aquest assumpte, no assenyalà ahir que s'hagi presentat cap denúncia al respecte. Tanmateix, el diari apunta que la «simbologia» és la mateixa que l'emprada per Joaquín Rabasco, el regidor de Llucmajor i president d'ASI, vinculat al diari per nombrosos afers que són als jutjats penals i contenciosos.

Els pasquins qualifiquen el director del diari madrileny establert a Palma de «pringa rata». Una imatge de la seva cara és deformada fins a presentar-lo com un rosegador. El mateix El Mundo publicava ahir aquesta deformació, i sentenciava: A la vista del despliegue de medios empleados para intentar silenciar a este periódico, cabe preguntarse quién financia la elaboración y el reparto de estos panfletos repletos de analogías con los de Joaquín Rabasco y su partido».

En els pasquins acusen Inda d'enriquir-se publicant mentides. «Ha aconseguit el mateix que aconseguí ETA per obtenir l'impost revolucionari: atemorir empresaris i polítics amb amenaces». També es donen dades personals del periodista, com ara on viu, on estudien els seus fills i el preu dels vehicles que suposadament té. Entre les conclusions que els autors del pamflet extreuen hi ha aquesta: «Difícilmente con un simple sueldo se puede costear tales caprichitos».

El pamflet, de quatre planes a tot color, està escrit íntegrament en llengua castellana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.