La Conselleria de Salut i l'Associació de Dietistes i
Nutricionistes de Balears (Adnib), presentaren ahir la Guia
d'Alimentació Saludable, un manual que explica detalladament com
s'ha de dur una dieta equilibrada aprofitant la gastronomia
autòctona balear.
La consellera de Salut, Aina Castillo, explicà que es
«distribuiran 500 exemplars de la guia entre els professionas
sanitaris», i ressaltà que «Balears és la primera Comunitat que fa
un manual destacant el consum d'aliments de la gastronomia
tradicional del lloc.
A la presentació, el tresorer de l'Adnib, Manuel Moñino, explicà
que la guia, que es pot consultar a la web de la Conselleria,
www.portalsalut.caib.es, podrà rebre consultes dels ciutadans; «és
un instrument molt valuós per educar la població sobre els bons
hàbits alimenticis», a fi de controlar el sobrepès i el
colesterol.
D'aquesta manera, el llibre mostra als ciutadans que deuen
aprofitar la gastronomia balear i remarca que plats tan típics com
el trempó, tumbet, pa amb oli, formatge, o el llom amb col «han de
formar part de la nostra dieta de forma natural».
Per la seva part, el director general de Salut Pública, Antoni
Pallicer, assenyalà que els hàbits de la gent han canviat i que
«ara som més sedentaris, no queda temps per cuinar i hem substituït
el pa o les verdures per altres de més rics en greixos i
colesterol».
En aquest sentit, la guia presenta diversos menús per cuina
ràpida i fàcils de fer, a la vegada que resol «dubtes i mites»
sobre el menjar, com per exemple si es bo substituir el sopar per
fruita, les picades entre hores o el mite de les begudes light.
Dins el manual també s'explica quins són els aliments que més
energia aporten al cos, així com els nutrients indispensables que
l'organisme necessita, a la vegada que defineix els grups
d'aliments i els seus efectes, negatius i positius per la
salut.
«Una dieta correcta ha de contenir tots els aliments de manera
equilibrada, reduint al màxim els menys beneficiosos, al temps que
es recuperen hàbits perduts com el caminar», afegí Pallicer.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.