cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.41°

L'increment de la població de Palma farà que Cort passi de 29 a 31 regidors

El Parlament també podrà elegir un senador més, si Balears supera el milió d'habitants


L'Ajuntament de Palma passarà de 29 a 31 regidors gràcies a l'increment demogràfic que ha experimentat la ciutat els darrers anys.

Segons el padró de la capital balear, Ciutat acaba de superar els 400.000 habitants, la qual cosa suposa que l'augment d'edils es farà efectiu en les pròximes eleccions municipals, en principi previstes per a la primavera del 2007.

D'altra banda, les Illes Balears estan a la frontera del milió d'habitants. Si la dada es confirma oficialment per part del Govern central, el Parlament tindria dret a designar dos senadors autonòmics, un més dels que elegeix actualment. De totes maneres, les xifres esmentades hauran de ser consignades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i aprovades posteriorment pel Consell de Ministres.

Tant en el cas de Palma com en el de la Comunitat, cal recordar que l'INE ha de depurar les xifres del padró per verificar si tots els inscrits encara viuen a les localitats on apareixen censats. I és que de vegades es dóna la circumstància, sobretot en el cas de ciutadans estrangers, que alguns empadronats abandonen les Illes sense donar-se de baixa en el padró.

De totes maneres, davant l'alta probabilitat que Palma tengui més de 400.000 habitants quan es tanqui el padró a efectes dels possibles electors -a finals d'enguany-, els partits haurien de començar a fer càlculs. De fet, extrapolant els resulats dels darrers comicis locals, el PP guanyaria un dels nous regidors i el PSIB un altre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.