algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Educació ordena tancar el col·legi Santa Isabel i reubicar els alumnes

Mares i estudiants protestaren en el ple de Cort pels tremolors que pateix el centre

LL.L./T.L. Palma.
El conseller d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, Francesc Fiol, ordenà ahir al seu equip iniciar els tràmits per tancar temporalment el col·legi públic Santa Isabel, objecte de tremolors a causa de les obres del tren, i perquè els alumnes siguin ubicats «en un o dos centres propers a partir de la setmana que ve», segurament dimarts.

Aquesta decisió fou presa pel conseller després que el director general de Planificació de Centres, Rafel Bosch, es reunís amb els representants dels pares i mares dels alumnes en un matí molt mogut. Segons Fiol, «la situació dels pares és comprensible», tot i que «pensam que l'edifici està en condicions».

Precisament, aquesta afirmació tan rotunda fou la que serví perquè el claustre de professors del centre s'oposàs a la reubicació «per motius pedagògics». De fet, segons explicà des del sindicat STEI Maria Antònia Font, després de parlar amb la directora del centre, Yolanda Muñoz, «26 dels 27 professors es neguen a abandonar el col·legi i proposen que s'aturin les obres en horari escolar i durant el temps del menjador, fins a les 15.30 hores». A més, Font assegurà que el col·lectiu vol que «es compti amb ells a l'hora de decidir què fer amb els alumnes».

Precisament ningú no sabia què fer amb els alumnes ahir a les 9.00 del matí. De fet, els pares i mares es manifestaren a primera hora davant el col·legi exigint un document d'Educació que certificàs que l'immoble estava «fora de perill».

L'informe fou rebut pel centre a mitjan matí, tot i que segons Font «l'únic que assegura és que no hi ha hagut alteracions als testimonis que es col·locaren per valorar l'estat de l'edifici, però no diu explícitament que el centre estigui fora de perill». Bosch assenyalà més tard que «les vibracions registrades no passaren per sobre dels estàndards de seguretat establerts per la Unió Europea».

Tanmateix, els pares d'uns 50 alumnes decidiren que els seus fills reprenguessin les classes a mitjan matí, mentre que la resta es decantà per «no escolaritzar els nostres fills fins que no tinguem una solució» o fins a anar a la Conselleria per reunir-se amb Bosch.

Finalment, a Educació, Bosch els explicà que «les vibracions del 25 de gener es deuen a l'acció d'una màquina compactadora» i afegí que «les accions d'aquesta maquinària es paralitzaran fins dia 6 del mes que ve».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.