cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Més de 30 illencs inicien els tràmits per donar-se de baixa de l'Església

Volen apostatar el març i ajuntar el màxim nombre de no creients possible

La primera reunió del primer col·lectiu per l'apostasia constituït a Mallorca en la història recent ajuntà més d'una trentena de persones que es mostraren decidides a sol·licitar a l'Església Catòlica que els doni de baixa dels registres catòlics. L'encontre fou conduït per Emilià Páez, qui deixà ben clar que «aquesta apostasia no la promou cap grup en concret, sinó que som només un conjunt de ciutadans». Páez explicà que ha aclarit amb el Bisbat el procediment per apostatar i que «és senzill». De fet, segons les seves impressions, «pareix que el Bisbat no posa gaire impediments per fer l'apostasia, llevat que en principi volen que la gestió es faci en persona al palau episcopal».

En aquest sentit, una de les idees admesa per l'assemblea fou que a pesar que el procediment se sol fer individualment, els futurs apòstates intentaran coincidir el mateix dia i la mateixa hora davant el Bisbat per demanar la baixa dels registres catòlics. L'objectiu, segons Páez, «és fer-ho d'una manera col·lectiva i que tengui el màxim ressò possible». Matisant aquesta proposta, Peter García, un altre candidat a apòstata, afegí que «és important 'sortir del confessionari' i fer la passa endavant a pesar que molts pensen que tenen pressions familiars per no fer-ho». De fet, García recorda que «molta gent m'ha dit que vol esperar que sa mare ja no hi sigui o que no vol donar un disgust a la família».

Tanmateix, entre els presents pesaven més la manca de credibilitat en l'Església i el rebuig als dictats polítics de la Conferència Episcopal, que no les opinions d'altri. De fet, un dels futurs apòstates, Peter García, ho resumí dient que «l'Església utilitza les dades dels feligresos que té registrats per demanar l'exempció de l'IVA i beneficis amb què poder pagar autobusos en les manifestacions o finançar la Cope».

Finalment, Páez proposà fer l'apostasia pel març i, fins llavors, «guanyar adhesions». De fet, aquest activista assegura que «ja hem rebut unes 30 cartes de gent que vol apostatar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.