cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Munar: «Durem sempre el record del company dins el nostre cor»

La presidenta del Consell, membres de la Corporació i batles lamenten la pèrdua de Riera

G.M/J.T.Manacor.
La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, recordà la figura de Miquel Riera. «Era una persona molt estimada per a tots nosaltres que estimava molt Manacor i que vivia pensant amb el millor per a ella. Duia Manacor i Mallorca dins el cor com el durem nosaltres a ell».

La mort de Miquel Riera traspassà els límits municipals i fou sentida per tota la classe política de Mallorca, d'on era conseller insular. La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, el definí com un «company i amic» i lamentà la «gran pèrdua» que el seu traspàs suposa no només per a familiars i amics sinó per al món de la política. En la mateixa línia, l'expresident del Govern i secretari general del PSIB, Francesc Antich, es mostrà «afligit» i destacà les qualitats humanes i professionals del conseller.

A l'Ajuntament de Manacor, La número dos d'ALM-UM, Catalina Julve, afirmà que «avui -per ahir- és un dia trist per Manacor. Hem perdut una persona irrepetible i d'una talla humana increïble. Era senzill, humà, afable, vehement i molt compromès amb les seves idees. Quan fou batle féu progressar Manacor i els seus fets materials passaran a la història».

Per la seva banda, el batle de Manacor,Antoni Pastor (PP), es mostrà confús i incrèdul. «És una pèrdua molt dura. Volem fer costat a tota la seva família. Va ser un bon batle i serà recordat pels seus fets». Jaume Brunet (AIPC) també tingué paraules per a Riera. «He perdut un bon amic i company. És un cop molt fort perquè era una gran persona i un excel·lent polític. Políticament ha estat un dels millors batles que ha tingut Manacor». Margalida Capó (PSM) assenyalà que «sentim profundament la pèrdua de Miquel Riera. El recordarem com un batle». Júlia Roman (PSOE) manifestà que «és una pèrdua molt sentida a nivell personal. Riera es féu respectar i apreciar políticament per les seves propostes constructives».

Batles de la comarca també es volgueren sumar a l'homenatge a Miquel Riera. El batle de Vilafranca i president del PSM, Jaume Sansó, recordà Riera com «un amic des de fa anys. Era una persona amable, educada i sobretot tenia paraula. És una pèrdua molt important». La batlessa de Felanitx, Catalina Soler (PP), definí Riera com «un gran company de viatge polític donant resposta als problemes que es plantegen des dels pobles». El batle d'Algaida, Jaume Jaume (PSOE), recordà que «fa pocs dies visità Algaida per les festes a inaugurar les noves dependències municipals. Va ser un conseller molt proper als ajuntaments. És una pèrdua molt important». El batle de Porreres, Joan Sastre (UM), digué que «era un conseller que sempre tenia la porta oberta i et solucionava els problemes. Amb ell UM perd un dels seus grans valors».

També des d'UM, partit al qual militava Riera, el secretari general, Damià Nicolau constatà que la mort del seu company deixà tots els dirigents d'UM «molt impressionats». Nicolau lamentà la seva mort «com a persona però també com a polític perquè era capaç de fer tot el que es proposava».

El sentiment de tristesa es repetí també entre els portaveus del Consell. El socialista, Andreu Crespí, es mostrà «absolutament impressionat» i recordà que dilluns, durant el ple de la institució, el veié «ple de vida». El nacionalista, Antoni Alorda, també recordà que havia fet broma amb ell dilluns i «mai m'hagués esperat una notícia així». El conseller mostrà la seva solidaritat amb la família. Igual va fer Marilena Tugores (EU-EV), qui lamentà «profundament» la mort de qui definí com «una bona persona».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.