algo de nubes
  • Màx: 13.74°
  • Mín: 7.77°
13°

Els policies locals debatran avui si aproven convocar mobilitzacions

La reunió d'ahir amb la Sala no arribà a un acord entre les parts

Sense acord. Aquest fou el resultat de la reunió mantinguda ahir entre els sindicats i l'Ajuntament de Manacor que negocien les millores salarials i laborals dels agents de la Policia Local. Des de la Sala s'apunta a la manca de doblers que no els permet assumir l'augment salarial. De totes maneres, avui tindrà lloc una assemblea general dels policies locals que presumiblement aprovarà un calendari de mobilitzacions per aconseguir les seves reivindicacions.

Bartomeu Rosselló, representant sindical de la FSP-UGT, afirmà, en relació a la reunió d'ahir, que «no ha anat bé. El batle Antoni Pastor ens ha oferit tornar enrere les negociacions al punt del setembre de l'any passat i això no ho podem acceptar. Des de l'Ajuntament ens diuen que no hi ha doblers i nosaltres creim que és a causa d'una mala gestió de l'àrea de personal». És per això que a l'assemblea d'avui es plantejaran tres opcions. Per una banda aprovar un calendari de mobilitzacions -que és l'opció més probable-, o conformar-se amb el que hi ha o bé traslladar una proposta de «menys doblers per més temps lliure» en relació als dies festius treballats.

Per a la FSP-UGT «lamentam que no intentin ni arribar a la meitat de les nostres peticions. Això no és cap mostra de voler arribar a un acord entre tots». Tenir en compte que altres municipis també han desencallat situacions molt semblants a la dels agents de Manacor, davant l'aprovació de la llei. Felanitx ha aprovat una pujada de 150 euros en tres anys, Llucmajor al voltant de 200 euros i Sant Llorenç uns 130 euros.

Amb tot, el batle Antoni Pastor assenyalà que «no podem assumir un augment de 420.000 euros en tres anys. A més, això suposaria un greuge comparatiu amb la resta de funcionaris a més d'incomplir la llei. Els agents s'ha compromès per a dia 1 de febrer a presentar-nos una nova oferta». Pastor afirmà també que «els ciutadans poden estar tranquils. Confiam amb la seva professionalitat perquè les mobilitzacions no afectin el servei que presten als ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.