chubasco
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
19°

AIPC proposarà que la Torre dels Falcons es digui de Cala Manacor

Accepten així la conclusió d'un informe que ho aconsellava

El líder de l'Agrupació Independent de Porto Cristo, Jaume Brunet, ha anunciat que proposarà que la Torre dels Falcons del Port s'anomeni de Cala Manacor, i acceptarà així la conclusió d'un informe realitzat pel Grup d'Estudi de les Fortificacions de les Balears.

Segons Brunet, «la proposta de baratar el nom sorgirà del nostre grup municipal. Les coses són com són i si s'ha de dir Torre de Cala Manacor no hi ha cap tipus de problema. Només mancaria això». Interrogat sobre el nou topònim, Jaume Brunet assenyalà que «la veritat és que m'agrada com a nom. Cala Manacor és un nom que sempre m'ha fet gràcia i hi havia pensat en més d'una ocasió». Segons el líder d'AIPC, «no hi haurà cap problema per acceptar-lo i la mostra és que serem nosaltres qui el proposem. Les coses ben fetes sempre hi estan».

L'informe en qüestió fou remès a l'Ajuntament de Manacor i alertava de l'error de la denominació de la Torre dels Falcons. L'estudi avisava que la fortalesa que s'ubica a l'avinguda de Joan Servera de Porto Cristo s'havia d'anomenar Torre de Cala Manacor i així ho van confirmar des de l'Ajuntament. Fonts del departament de Cultura explicaren que, com ha passat amb altres elements arquitectònics, la torre de defensa agafà el nom de l'accident geogràfic on està ubicada ja que, en aquest cas, es troba sobre el penya-segat del Serralt dels Falcons. Aquesta errada toponímica es començà a emprar popularment a mitjans del segle XX i s'ha perllongat fins als nostres dies.

De fet, la denominació de Torre dels Falcons no apareix a cap arxiu històric i sí en canvi la de Cala Manacor. En aquest sentit, les notícies sobre aquest darrer nom es remunten a documents dels segles XVII i XVIII, en els quals ja apareix Cala Manacor.

Aquesta recomanació sobre el canvi toponímic ha sorgit arran del projecte de restauració de la fortificació que realitzaran el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Manacor. El departament de Cultura ha fet una fitxa en què es recomana l'ús de Torre de Cala Manacor.

No obstant això, també es deixà ben clar que la decisió final serà política, però el fet és que Jaume Brunet s'ha avançat als qui es pensaven que no acceptarien un topònim en el qual aparegués el terme «Manacor». «No sé per què han pensat que estaríem en contra. Ja he dit que les coses són com són i que si s'ha de dir Torre de Cala Manacor cap problema ni un. Torn a repetir que el nom a mi m'agrada. I molt!», puntualitzà Brunet. Així, el canvi de nom s'hauria de fer quan acabin les obres de reforma de la torre de defensa i s'hagin de posar els cartells informatius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.