algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Govern arrasa un dels 4 molins catalogats per Cort a la Casa Blanca

El PSM denuncia una nova acció contra el patrimoni municipal

El Govern arrasà ahir de matinada i sense avisar un dels quatre molins catalogats per l'Ajuntament de Palma al voltant del llogaret de la Casa Blanca. El primer tram de les obres de desdoblament de la carretera de Manacor, que executa la Conselleria d'Obres Públiques, és la causa d'aquest nou atac al patrimoni.

Dos mesos i mig després de l'esbucament del pont de Gaspar Bennàzar, el Govern torna a protagonitzar un incident relacionat amb un bé catalogat. Així ho denuncià ahir el conseller del PSM, Antoni Alorda, qui manifestà indignació pels esmentats fets. Tot i això, el departament que dirigeix Margalida Isabel Cabrer havia demanat permís a la Comissió de Centre Històric per esbucar quatre molins protegits per Cort. L'esmentat òrgan autoritzà el Govern a tomar-ne dos d'«escàs interès».

Tanmateix, «el Govern ha emprès les obres sense atendre les consideracions ni els requeriments patrimonials que nosaltres platejàvem», manifestà Alorda, qui lamentà una vegada més la «connivència» entre l'Executiu autonòmic i l'equip de govern conservador de l'Ajuntament, encapçalat per Catalina Cirer.

El molí esbucat, com la resta que es mantenen drets per ara, es troba inclòs en eCatàleg de protecció d'edificis i elements d'interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic de Palma, aprovat pel Consell de Mallorca. D'acord amb aquest catàleg de béns protegits, els molins de la Casa Blanca tenen un grau de protecció integral parcial A2.

Això significa que qualsevol actuació que es faci sobre qualsevol dels molins catalogats, llevat del que han tomat, «no podran suposar risc de pèrdua o dany en les característiques que en motivaren la protecció integral». Alorda responsabilitzà el Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma de la «irreparable destrucció patrimonial» que s'esdevé de les actuacions de millora i desdoblament de la carretera de Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.