algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

L'ambaixador d'EUA defensa la Llei de Helms-Burton davant la Caeb

Eduardo Aguirre demana a l'empresariat que triï entre Cuba o Estats Units

R.C./LL.L.Palma.
L'ambaixador dels Estats Units a l'Estat espanyol, Eduardo Aguirre, va manifestar ahir a Palma que el seu país aplicarà la llei a Cuba, en relació amb la polèmica Llei Helms-Burton i a la pressió que reben hotelers de les Illes Balears perquè abandonin Cuba per explotar complexos hotelers en terrenys expropiats a ciutadans americans pel règim castrista.

Aguirre va fer aquestes afirmacions a preguntes de membres de la patronal Caeb, a la seu de la qual va mantenir ahir capvespre una trobada empresarial dins la seva estreta agenda en la visita oficial a Balears.

Aguirre, en presència del president de la Caeb, Josep Oliver, va afirmar que «les lleis estan per complir-se. Estats Units és un país de lleis i no es regeix per un dictador. Cada empresari hoteler és molt lliure de poder elegir, però ha de saber elegir», afirmà. Durant l'encontre va sortir també a col·lació el tema del petroli, i el diplomàtic va afirmar que pels seus alts i baixos «hi ha una gran incertesa».

Per la seva part, Oliver, en la seva intervenció, va demanar a l'ambaixador d'Estats Units que «faci costat a la difusió d'una imatge econòmica i empresarial dinàmica de Balears al seu país».

El president de Caeb va destacar el «gran potencial per a l'expansió de grups empresarials de les Balears que tenen a Estat Units». Igualment, va aclarir que «les empreses de les Illes han d'aprofitar els avantatges i oportunitats de sortir fora de les nostres fronteres naturals dins un terreny de joc obert i en expansió, al qual podem aportar molt».

Així mateix, Oliver va fer saber a l'ambaixador dels Estats Units, Eduardo Aguirre, que en aquests moments hi ha diferents grups turístics mallorquins, que tenen «interessos i plans d'expansió en aquest gran potencial mundial. Altres sectors, com el calçat, el de la moda o l'agroalimentari, poden donar una dimensió a la nostra presència al mercat nord-americà».

Prèviament a l'encontre que tingué lloc amb la patronal empresarial, el diplomàtic va mantenir diverses reunions amb les principals autoritats de les Balears.

De fet, Aguirre va dinar amb el president del Govern, Jaume Matas, i les seves respectives dones, i va intercanviar unes breus impressions amb el delegat del Govern, Ramon Socias, i la batlessa de Palma, Catalina Cirer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.