muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El Consell d'Eivissa reclama part de la seu de la Cambra de Comerç a Palma

La institució empresarial defensa que la titularitat de l'edifici és innegociable

103068
La futura Cambra de Mallorca recorda que aquest edifici era seu abans que es produís la fusió amb l'entitat pitiüsa.

El Consell Insular d'Eivissa reclama una part de la seu a Palma de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Mallorca, Eivissa i Formentera. Aquesta exigència es troba en l'article 29 de la proposició de llei registrada pel Consell per a la creació d'una cambra pròpia de les Pitiüses.

La institució empresarial considera que la petició és innaceptable. I d'altra banda, la posició és també inflexible. En la seva intervenció per a la presa en consideració de la llei, Pere Palau, president del Consell pitiús, manifestà que «l'èxit d'aquesta segregació anirà en funció de com es faci el repartiment dels béns que en aquest moments té la Cambra de Comerç». Palau apuntà que aquests criteris estaven desenvolupats en l'articulat de la llei que defensava.

El conseller de Comerç, el també eivissenc Josep Juan Cardona, es mostrà convençut que hi hauria consens «a l'hora de fer la divisió i per tant la liquidació de béns entre les dues noves institucions».

A hores d'ara, però, el consens no ha arribat. A finals del mes de desembre, la Cambra de Mallorca considerà que la titularitat de la seu és un aspecte innegociable. Des de Mallorca es recorda que la fusió entre les cambres es produí el 1920 arran de la fallida de la institució pitiüsa. L'edifici ja era aleshores propietat de la institució mallorquina.

Segons ha pogut saber Diari de Balears de fonts de la Cambra de Mallorca, representants d'aquesta institució s'haurien entrevistat amb el president del Govern, Jaume Matas, que els hauria replicat que realitzassin una oferta. El termini per a la presentació d'esmenes es tancarà el dos de febrer i, de moment, s'ignora si el PP en presentarà per reconciliar les posicions contràries de l'empresariat mallorquí i pitiús.

Pere Rotger, president del PP-Mallorca, declinà efectuar qualsevol mena de comentari sobre la qüestió i remeté la qüestió a les instàncies directives interinsulars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.