algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Els centres de salut eliminaran les barreres arquitectòniques enguany

Atenció Primaria de Mallorca desenvolupa del Pla d'humanització

La Gerència d'Atenció Primaria de Mallorca té previst eliminar totes les barreres arquitectòniques del centres de salut de l'Illa. Aquesta mesura s'inscriu en el desenvolupament del Pla d'humanització de salut.

El programa preveu l'adaptació de les instal·lacions més antigues perquè la gent amb mobilitat reduïda hi gaudeixi d'accessos millors. Per tal motiu, es rebaixaran les voreres dels carrers i els pendents de les rampes d'accés. A més, es demanarà als ajuntaments que posin aparcaments per a minusvàlids tan a prop com sigui possible dels serveis sanitaris.

El gerent de l'àrea de Mallorca, Albert Anguera, explicà que «demanàrem vuit reserves per a pàrquing en centres de la Part Forana, de les quals en manquen just tres per concretar als de Binisalem, Sineu i Santa Maria». Amb l'excepció d'aquests tres, tots els altres en disposen, llevat del de Campos, que té un aparcament interior per a ambulàncies i per a minusvàlids.

Quant a Palma, s'ha sol·licitat aquesta mesura a l'Ajuntament per a vuit centres de salut. D'aquestes sol·licituds, sis estan pendents d'execuió i en tramitació la des Pil·larí i una altra per al servei Sant Jordi. A més, s'ha reclamat per escrit una resposta municipal sobre el tema de la rebaixa de les voreres als carrers on s'ubiquen els centres, ja que encara no s'ha rebut cap contesta en aquest sentit.

El mateix pla preveu també la compra de lliteres hidràuliques, amb les quals els professionals sanitaris podran oferir un servei de més bona qualitat a gent amb mobilitat reduïda que va al metge amb cadira de rodes. De moment, just un centre disposa del servei, que s'anirà ampliant cada any.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.