algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Els arquitectes presenten recurs per aturar la venda de Can Domenge

Govern i Cort volen participar al concurs per comprar el solar del Consell

El Col·legi d'Arquitectes de Balears ha encarregat als seus serveis jurídics la interposició dels recursos administratius i judicials pertinents contra el concurs públic obert pel Consell de Mallorca per vendre i urbanitzar els terrenys de Can Domenge. Els arquitectes, que també sol·liciten la paralització del procés, consideren que ni les bases, ni la valoració, ni el jurat ni els temps són els que corresponen a un concurs d'arquitectura.

El Consell obrí el tres de gener un termini de 15 dies naturals perquè els interessats facin ofertes de compra i urbanització de Can Domenge, un solar de 52.262 metres quadrats situat devora el Psiquiàtric (entre l'avinguda General Riera i el carrer Urugai). Al solar es poden construir 602 habitatges i el seu preu de sortida és de 29,3 milions d'euros, xifra que diversos col·lectius consideren molt inferior al preu de mercat.

Ahir, l'executiva del Col·legi d'Arquitectes va decidir recórrer el concurs i demanar-ne la paralització. Segons el degà, Lluís Corral, el concurs del Consell prioritza la qualitat del projecte arquitectònic, però ni estableix els criteris que ha de complir ni com es valorarà i, per tant, no hi ha cap garantia que es compleixi l'objectiu.

Els arquitectes també consideren que el jurat és «incompetent» per valorar tècnicament les propostes perquè, dels quatre membres, com a molt un serà arquitecte. Finalment, entenen que en el termini fixat -15 dies naturals des del quatre de gener- és «quasi impossible» fer un projecte urbanístic que necessitaria tres mesos.

Per altra banda, la Conselleria d'Obres Públiques ha encarregat un estudi de «disponibilitat» i es planteja «seriosament» presentar una oferta pels terrenys. De fet, ja ha contactat amb l'Ajuntament de Palma, que també valora fer una proposta.

Segons la consellera Mabel Cabrer, els terrenys estan ben ubicats i s'han valorat de forma «molt positiva», perquè el preu fixat permet a l'administració accedir al concurs. «El Govern no estalviarà esforços per crear habitatges socials a Palma», apuntà. Fonts de l'Ajuntament de Palma confirmaren que estudien també l'opció de concórrer al concurs i recordaren que ja s'interessaren per la compra fa mesos.

Precisament ahir, el PSM instà Cort i Govern a presentar-se al concurs i a no renunciar a fer pisos protegits. Els nacionalistes titllaren d'«escandalosa» l'operació i demanaren al Govern que aprofiti la «ganga», perquè entenen que el preu de venda és molt inferior al de mercat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.