algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.58°
11°

La nova desfilada serà un dels actes principals de la revetla de Sant Antoni

Els caparrots ballaran a la plaça Major i després aniran al mercat

J. ROIG. Sa Pobla
Després de les nombroses innovacions que s'introduïren l'any passat en les festes de Sant Antoni a Pobla, enguany s'ha decidit mantenir-les. Es tracta de potenciar-hi sobretot la desfilada dels caparrots, un gran èxit en la darrera edició i que té lloc durant la Nit Bruixa, que serà dilluns.

El ball dels capgrossos, que abans només executaven a la plaça Major, s'oferí també al recinte del mercat, on tots els participants arribaren després d'una gran desfilada. Enguany, el seu itinerari s'il·luminarà amb torxes per donar més importància a la dansa prevista a la zona del mercat. Així, es pretén evitar les aglomeracions a la plaça Major i aconseguir que tothom pugui seguir l'acte tranquil·litat.

En aquestes festes també s'hi estrenaran les rèpliques dels caparrots que han elaborat els membres de l'associació Es Grif. Els originals estan al Museu de Sant Antoni i el Dimoni. Una altra de les novetats de les celebracions a sa Pobla és que per primera vegada s'ha triat el cartell de les festes mitjançant un concurs. Manuel Mercader n'ha estat el guanyador amb un dibuix que té els capgrossos com a protagonistes.

Durant aquests dies també s'oferiran diversos actes relacionats amb la cultura i amb les tradicions del poble. Avui mateix es donarà a conèixer el guanyador del sisè premi de Narrativa Curta Alexandre Ballester i dissabte es durà a terme el Correfoc, a la plaça Major.

D'altra banda, ahir tingué lloc un dels actes més tradicionals, el parlament pòrtic d'Alexandre Ballester, que pronuncia a la sala de plens de l'ajuntament. L'escriptor pobler hi reté homenatge al seu amic Alexandre Cuéllar, mort el passat dia 2 a Olot i impulsor de la creació dels caparrots a sa Pobla.

Cuéllar fou secretari del Consistori pobler de 1953 a 1969 i introduí en les festes la figura dels capgrossos, inspirant-se en els costums d'Olot. De la mateixa manera, fou el promotor dels premis d'Urbanisme i del butlletí d'informació municipal i un dels creadors de la revista Vialfàs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.