nubes dispersas
  • Màx: 12.89°
  • Mín: 7.47°
12°

Greus incidents el primer dia de judici a 27 acusats de blanqueig de Son Banya

L'interrogatori començarà dijous i la vista podria prolongar-se més de tres mesos

L'Audiència Provincial va acollir ahir, entre nombrosos incidents, la primera jornada de l'esperat macrojudici contra els 27 narcos de Son Banya acusats de blanquejar 275 milions d'euros procedents del tràfic de drogues.

El primer dia del judici contra els 27 narcos de Son Banya acusats de blanqueig es va saldar amb diversos incidents i amb la suspensió de la vista fins dijous que ve, en el qual el fiscal té previst començar l'interrogatori.

El matí va començar tranquil a l'Audiència, amb un discret desplegament policíac i l'arribada escalonada dels 27 implicats i alguns familiars, que es van anar agrupant a poc a poc a la porta de la secció primera.

Devers les 10.30 hores, un agent judicial anomenà els acusats un per un per ordenar la seva entrada a sala. En aquell moment, i de manera sobtada, alguns d'ells van començar a insultar i amenaçar de mort els periodistes que cobrien la notícia. Aquesta situació va obligar a intervenir la presidenta del Tribunal, Margarida Beltran. La jutgessa va exigir a la Paca, una de les principals acusades, que els inculpats deixassin d'insultar i callassin.

Familiars
Pocs minuts després, alguns familiars la van emprendre contra un fotògraf que estava guaitant a una barana del tercer pis. En veure'l, dos grups de gitanos van començar a perseguir-lo pels passadissos de l'Audiència Provincial. Mentre un d'ells era retingut per la Policia al primer pis, l'altre va arribar a la tercera planta, empenyent el fotògraf i exigint-li que els lliuràs «el rodet». El reporter es veié obligat a refugiar-se al despatx d'un fiscal, des d'on aquest va telefonar als agents.

El cap superior de la Policia a Baleara, Elicio Àmez, va ordenar el desplegament de dos furgons més de la Policia per vetlar per la seguretat a l'edifici.

Ja amb els ànims una mica més calmats, els acusats van entrar a la sala custodiats per sis agents. A l'inici de la sessió, el fiscal Juan Carrau va demanar el sobreseïment de la causa per a un dels acusats i va proposar noves proves documentals. Una de les més vistoses va ser l'aportació d'un plànol descriptiu del barri de Son Banya que inclou indicacions sobre el lloc de residència de gairebé tots els acusats, com també les actes per intervenció de drogues i les actes policíaques i judicials.

Aquest mapa va ser col·locat al peu de l'estrada de les acusacions, en un enorme marc de cartró. El fiscal també va demanar interrogar el cap del Grup d'Estupefaents de la Policia, qui ha participat en l'elaboració d'aquest plànol.

El Tribunal, després de deliberar prop de mitja hora, va acceptar la majoria de la documentació i va suspendre el judici fins dijous que ve a les 10.00 hores.

La vista judicial pot perllongar-se durant més de tres mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.