nubes dispersas
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 13.93°
18°

El 95% dels visitants als refugis del Parc Natural de Llevant foren mallorquins

El Govern ha modificat el sistema de reserves per evitar els conflictes de l'any passat

76712
El refugi de s'Alzina, ubicat a Albarca, ha tingut un 97'69% de visitants mallorquins o residents a Mallorca. | A.BASSA.

Gairabé el 95% dels visitants que l'any passat passaren pels refugis de s'Arenalet, Oguers i s'Alzina, ubicats dins les finques públiques del Parc Natural de Llevant, foren mallorquins. Així es desprèn del balanç presentat pel consorci d'Albarca-Es Verger, que conclou que 3.273 persones empraren els tres refugis i la zona d'acampada. Unes dades que si es comparen amb el 2004, a data de 9 de desembre, suposen una baixada de 173 visitants. Ara bé, des del Govern afirmaren que «en tancar l'any les xifres seran les mateixes i si no la baixada serà insignificant».

Els mesos en els quals s'ha enregistrat una major afluència han estat els de maig a setembre, quan empraren els refugis 2.215 persones, la qual cosa representa un 67'73%. Les cases que més visites han tingut han estat les de s'Alzina i els Oguers, amb un 66'06% i un 42%, respectivament. Si agafam les dades de cada un dels refugis i de l'Acampada, tenim uns percentatges globals d'un 3% de visitants procedents de la resta de l'Estat, un 2% europeus i un 1% de la resta del món.

Una de les novetats implantades pel Govern i que ja està en funcionament aquest any és el nou sistema de reserva dels refugis per així evitar els conflictes que es varen produir l'any passat. Fins ara, les reserves s'havien de fer personalment a les oficines del Parc ubicat a Artà, i amb dos mesos d'antelació. Ara es durà a terme un control més estricte i estarà tot centralitzat per telèfon. L'objectiu és evitar els malentesos, com per exemple que el mateix grup de persones reservi amb noms diferents per gaudir la casa més temps. Es comprovaran que totes les dades que es donen corresponen a la realitat.

L'any passat es donà un cas polèmic, en el qual un grup va anar a fer la reserva el dia que s'obria el termini. Va esperar tota la nit i quan les oficines s'obriren el refugi ja va estar reservat. Els fets foren denunciats per un particular tant a l'Ajuntament com a Medi Ambient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.