nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Caldera lliura la Medalla d'Or al Mèrit en el Treball a Gabriel Juan

El ministre celebra la millora de les pensions dels fixos discontinus

89704
Gabriel Juan amb les autoritats. Fotos: M.A. CANYELLES.


El ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, lliurà ahir a l'Institut de la Marina de Palma la Medalla d'Or del Mèrit al Treball a l'històric militant del PSOE i d'UGT Gabriel Juan.

A l'emotiu acte assistiren el delegat del Govern, Ramon Socias; el conseller de Treball, Cristòfol Huguet; el secretari general d'UGT, Cándido Méndez; el president de CAEB, Josep Oliver; el secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich; el secretari general d'UGT-Balears, Llorenç Bravo, i més d'un centenar d'afiliats i simpatitzants de la «família socialista».

Després que el subdelegat del Govern, Ramon Morey, realitzàs un perfil de Gabriel Juan (Alaró, 1910), l'homenatjat es dirigí als presents. Amb un to evidentment emocionat, Juan recordà aquells que lluitaren amb ell «per la pau, la democràcia i la llibertat, i que després varen ser represaliats».

Caldera, per la seva banda, esmentà diferents passatges de la vida de Juan i destacà «el treball exemplar, la fidelitat als seus ideals i l'esperit de lluita» del que actualment és president d'honor de la Unió de Jubilats i Pensionistes de l'UGT. El ministre recordà que les idees de Gabriel Juan el van conduir a la presó en diferents ocasions.

Una vegada finalitzat l'acte, el titular de Treball i Afers Socials va repassar amb els mitjans algunes qüestions d'actualitat. En referència al fixos discontinus, Jesús Caldera expressà la seva satisfacció per la modificació de la Llei General de la Seguretat Social, que millora les pensions de jubilació dels 60.000 treballadors que disposen d'aquest tipus de contracte a les Illes, els quals solen estar relacionats amb l'activitat turística.

Els canvis a la normativa preveuen que els fixos discontinus de més de 52 anys cotitzin també durant els períodes d'interrupció de la feina (durant la temporada baixa).

Caldera també es va referir a les darreres dades de l'atur per celebrar el fet que Balears sigui una de les autonomies on més ha augmentat el nombre d'afiliats a la Seguretat Social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.