algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Un 50 per cent d'habitatges de més de 600.000 euros es venen a mallorquins

Segons la consultora Richard Ellis, les facilitats bancàries hi permeten l'accés

La consultora immobiliària CB Richard Ellis estima que els mallorquins compren gairebé un 50 per cent de l'oferta d'habitatges que superen els 600.000 euros, ubicats sobretot a Palma i a la seva àrea metropolitana.

El responsable a Balears de la companyia, Francisco Sánchez, creu que gràcies a les facilitats bancàries i als baixos tipus d'interès la població de les Illes té accés als habitatges d'aquests preus, que per altra banda considera que són ja habituals.

Les previsions per a l'any que ve de Richard Ellis són que s'incrementi la venda de cases i apartaments a les Illes. Sánchez espera que la recuperació de moltes de les economies europees, com l'alemanya i la britànica, permetin una reactivació del mercat, que en els darrers anys havia patit una «forta» recessió. El refredament venia sobretot per part dels alemanys, mercat que qualificà «d'excessivament prudent». Aquesta davallada s'havia produït sobretot en les compres de fins a 600.000 euros. No és el cas de les propietats que superen el milió d'euros, ja que la població d'alt poder adquisitiu es ressent poc de les crisis.

A Mallorca, Richard Ellis ofereix cases de fins a 7 milions d'euros a primera línia, dins els mateixos camps de golf o en zones com Son Vida, Deià i Sóller.

Els principals compradors a l'Illa són els mateixos mallorquins, els madrilenys, els alemanys i els britànics, que copen gairebé tot el mercat. Els francesos, italians i els dels països nòrdics, principalment suecs, han incrementat les seves quotes, però continuen sent una minoria. Segons la zona de l'Illa predomina més una nacionalitat o una altra, mantenint els patrons tradicionals.

En el cas de les primeres residències, el consumidor estranger cerca propietats en un radi de 40 quilòmetres al voltant de la capital balear. Solen ser professionals liberals que compaginen la seva activitat laboral entre l'Illa i el seu país d'origen. Tot i això, els mallorquins ja estan ampliant l'àrea i Sánchez afirma que poblacions com Inca, sa Pobla i Binissalem han entrat en el mercat amb força.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.