algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

La Sala donà dues llicències a l'Ibavi per construir en zona verda

L'oposició critica Rotger perquè ignora la llei amb fins electorals

L'Ajuntament d'Inca ha concedit dues llicències d'obra a l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) per a la construcció de 77 pisos en un solar classificat com a zona verda al carrer Mandrava d'Inca abans que el Consell aprovàs el Pla d'Ordenació Urbana del municipi (PGOU), que requalificà aquest espai com a sòl urbà. «L'Ajuntament concedí una primera llicència d'obra en relació al projecte bàsic presentat per l'Ibavi, un altre per dotar la zona de serveis, ja que no en tenia perquè no estava urbanitzada, i després, en rebre la sol·licitud de l'Ibavi per la llicència definitiva i no pronunciar-s'hi, l'Ajuntament en un mes n'ha concedit, indirectament, una tercera. És increïble la quantitat de contradiccions en què cau Rotger», explicà ahir el portaveu del PSIB-PSOE, Xavier Ramis, en una roda de premsa conjunta de tota l'oposició per denunciar l'«obscurantisme» que existeix a l'àrea d'Urbanisme d'Inca, encapçalada pel tinent de batle, Tolo Seguí.

L'oposició criticà especialment l'actitud «fatxenda» que ha mantingut el batle en relació a la llicència il·legal de Mandrava. «Rotger es riu de tothom si creu que ens creurem que s'han avançat les obres per evitar l'època de pluges. Ni que Inca fos Tailàndia! Està claríssim que només ha cercat que l'obra estigui acabada abans de les eleccions», digué el regidor d'Independents d'Inca, Àngel Garcia, que afegí que la construcció d'habitatges socials a Inca tenia altres solucions. «El batle menteix quan diu que ha traslladat la zona verda al solar del costat. El que ha fet ha estat urbanitzar aquests terrenys i incorporar els metres quadrats que corresponen a l'Ajuntament com a zona verda. Per tant, no ha creat cap zona verda nova, sinó que n'ha suprimit una de sencera», precisà.

Els partits de l'oposició criticaren a més que el Pla General d'Ordenació Urbana no inclogui cap terreny específic per fer habitatges de protecció oficial. «Amb la quantitat de terrenys que s'han urbanitzat a Inca, l'equip de govern hauria d'haver deixat taques per a pisos socials al PGOU per evitar aquestes coses. És evident que al batle el futur d'Inca li importa ben poc», digué la portaveu del PSM, Xisca Vives. L'oposició recordà a més que el batle, Pere Rotger, en atorgar les llicències dels habitatges socials de Mandrava, féu cas omís dels informes tècnics contraris a aquesta decisió i recordaren, així mateix, que el conseller de Territori, Bartomeu Vicens, també informà negativament sobre la llicència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.