algo de nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

Rotger reconeix que l'Ibavi construeix 77 pisos sense una llicència definitiva

El Consell informa el fiscal que el batle ha pogut «prevaricar» autoritzant les obres

El batle d'Inca, Pere Rotger, es declarà ahir «molt sorprès» després de fer-se públic un informe que el Consell ha remès al fiscal perquè investigui si hi va haver prevaricació en la concessió d'una llicència municipal d'obra a l'Ibavi (Institut Balear de l'Habitatge) per construir 77 habitatges de protecció oficial al carrer Mandrava, en un solar qualificat com a zona verda. Posteriorment a la concessió d'aquesta llicència l'Ajuntament modificà la normativa urbanística d'Inca en la qual actualment el citat solar figura com a zona urbana.

«Tenim majoria absoluta. Les obres estaven ja adjudicades per l'Ibavi i crec que seria un mal batle si no ho hagués fet. Això no és Marbella! És un cas tancat», digué Rotger, intentant restar importància a l'informe del Consell.

El batle d'Inca reconegué que havia comès una irregularitat «administrativa i tècnica» amb la concessió d'aquesta llicència tot i que entén que no li poden exigir responsabilitats penals perquè en tractar-se de sòl públic no s'ha beneficiat cap particular sinó «a tots els ciutadans».

Tot i així va voler puntualitzar que l'Ibavi no disposa encara de la llicència definitiva per construir, que aclarí, l'Ajuntament d'Inca concedirà dins aquest mes de gener.

«Em sorprèn molt que sigui ara, amb el Pla General d'Ordenació Urbana aprovat, quan el Consell remeti aquest informe al fiscal. Avui mateix em posaré en contacte amb el conseller d'Ordenació del Territori del Consell, Bartomeu Vicens, per informar-me del que ha pogut ocórrer», digué Rotger que recordà que existia un compromís tant a nivell tècnic com a nivell polític per aprovar el PGOU que precisament requalifica aquesta zona verda com a urbana possibilitant la legalització dels habitatges socials.

El batle justificà la irregularitat comesa perquè «en tractar-se d'una zona argilosa començar a l'estiu suposava avançar la construcció d'habitatges tres o quatre mesos». Així, el final d'obra està previst per al març de 2007, abans de les eleccions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.