algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Cristina lliurà els diplomes a gent gran de l'Obra Social de La Caixa

A l'acte també hi assistiren Jaume Matas i Maria Antònia Munar

L'acte de lliurament d'uns diplomes a persones grans que han realitzat cursos de noves tecnologies de l'Obra Social de La Caixa es convertí ahir en un multitudinari homenatge a la gent gran.

Sota la presidència de la infanta Cristina, que assistí en qualitat de directora de l'àrea social de la Fundació La Caixa, foren presents a l'acte el president del Govern balear, Jaume Matas; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; el director general de la Fundació, Josep Conrado de Villalonga; el president de s'Institut, Antoni Serra, i la consellera de Presidència, Rosa Puig.

Durant l'esdeveniment, que fou seguit per més de 700 majors de Mallorca, es lliuraren els diplomes a les 181 persones que han participat en els tallers d'Informàtica i Comunicació que impulsa l'entitat per acostar el col·lectiu a les noves tecnologies. S'ha de destacar que sis persones majors de 80 anys recolliren els diplomes de mà de la infanta.

Durant la seva intervenció, Cristina de Borbó assegurà que per l'Obra Social de l'entitat les persones grans «constitueixen un col·lectiu d'atenció prioritària» ja que després de la vida laboral, tant a l'empresa com a la llar, han de continuar mantenint «un paper actiu i ple, aportant els seus coneixements i la seva experiència a la societat».

Per la seva banda, el president Matas es mostrà «orgullós» que la comunitat balear tingui el major percentatge de persones majors de 85 anys, i que actualment el 15% de la població de l'Arxipèlag hagi sobrepassat el 64.

«Als esforços i afanys d'aquestes persones devem els avenços que ara tenim», afegí Jaume Matas, que assegurà que la batalla per aquest col·lectiu és ara augmentar al màxim possible la seva qualitat de vida. El president aplaudí iniciatives com la de La Caixa per apropar als grans les noves tecnologies, perquè amb aquest tipus de programes es combat el risc d'exclusió social d'un segment de la població per al qual no sempre és fàcil adaptar-se als canvis. Matas pronuncià el seu discus en llengua espanyola, llevat d'unes paraules finals.

Per la presidenta del Consell de Mallorca, que s'expressà tot el temps en català, allò important d'aquests cursos és que rompen la possible barrera que es podria restablir en les relacions entre generacions. També animà els grans a aprofitar el millor de la modernitat per transmetre el passat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.