algo de nubes
  • Màx: 16.03°
  • Mín: 7.61°
16°

Més de 7.000 persones participen en la IV Mostra de la Llampuga

Els visitants pogueren degustar fins a 22 plats diferents del peix

G.M./M.N.Capdepera.
La celebració de la IV Mostra de la Llampuga, que tingué lloc ahir al port de Cala Rajada, tingué un gran èxit de visitants. Més de 7.000 persones s'acostaren fins al Moll de la localitat costera, que es convertí en el centre de Mallorca per un dia, amb la intenció de poder tastar fins a 22 modalitats d'aquest peix blau de temporada.

Hotels i restaurants de la zona, juntament amb la Confraria de Pescadors de Cala Rajada, muntaren els 22 estants, en els quals es prepararen els plats de degustació de llampuga. Així es pogueren tastar des dels plats més coneguts, com la típica llampuga amb pebres, fins a degustacions més elaborades, com una espinegada de llampuga i gambes, passant per una paella amb llampuga.

Per al proper any, està previst que també es serveixi la llampuga com a postre. Així ho digué la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, que comentà que «és una fira que ha agafat molta força i ajuda la promoció d'aquest peix que podem menjar en molts pocs llocs». Estaràs acabà dient que veient el gran èxit de la celebració «s'han complert tots els objectius prevists». Durant la fira, i com a novetat d'aquest any, es realitzà una mostra d'obra de palma situada a l'entrada del recinte.

El moll de Cala Rajada acull cada any aquesta mostra ja més que consolidada. El batle de Capdepera, Joan Ferrer, opinà que «és el lloc idoni per realitzar la fira d'aquest peix», encara que reconegué que l'indret «ens queda un poc petit». Per solventar aquest problema, aquest any s'ha ampliat l'horari d'obertura del recinte fins a les 21 hores.

La consellera d'Agricultura i Pesca del Govern, Margalida Moner, tampoc es perdé la celebració. Moner destacà que «enguany ha estat el primer any que hi ha vi mallorquí perquè en l'edició de l'any passat ens trobàrem que el vi era de fora».

Joan Flaquer, conseller de Turisme, destacà de la fira que «ofereix una oferta turística gastronòmica molt important dins Mallorca».

La IV Mostra de la Llampuga estigué oberta de les 10 hores fins les 16 hores i de les 18 fins les 21 hores. Durant aquest temps es cuinaren de diferents maneres unes tres tones del peix blau.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.