algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 7.61°
15°

El PSOE es marca l'objectiu que tots els dependents balears rebin atenció

Ara just el 7% de la gent que no es val per si mateixa rep assistència

La diputada del PSC-PSOE al Congrés dels Diputats, Isabel López Chamosa, va assegurar que està convençuda que la llei d'atenció a les persones dependents que està a punt d'aprovar el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero «universalitzarà l'atenció a les persones dependents». En aquest sentit, Chamosa va recordar que, en l'actualitat, la proporció de persones que no es valen per si mateixes que reben qualque tipus d'assistència pública a les Balears és de poc més del 7 per cent.

Chamosa va comparar l'objectiu d'universalitzar l'atenció a les persones dependents, principalment disminuïts psíquics i físics, i gent gran, amb les fites aconseguides pels governs de Felipe González «a l'hora d'universalitzar el dret a les pensions, el dret a l'assistència sanitària i el dret a l'accés a l'educació».

Com a novetats, la diputada del PSC-PSOE va explicar que la futura llei, que s'està negociant amb les comunitats autònomes, pretén «facilitar les coses a aquells qui vulguin quedar a ca seva en lloc d'anar a una residència».

En aquest sentit, Chamosa va avançar que «els cuidadors, que en un 85 per cent dels casos d'arreu de l'Estat són dones, puguin rebre ajudes del Govern central, sempre complint una sèrie de condicions, com que estiguin donats d'alta a la Seguretat Social». Chamosa va afirmar fins i tot que també rebran ajudes les famílies que contractin treballadors externs per tenir cura dels seus parents dependents, funció que fan moltes dones immigrants.

Finalment, la diputada creu que la llei entrarà en el Parlament enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.