muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
15°

El Govern aprova la reducció de jornada per a les funcionàries que hagin patit maltractaments

És una de les mesures incloses al pla per conciliar la vida familiar i laboral aprovat ahir per l'Executiu


Les funcionàries de la comunitat autònoma víctimes de maltractaments podran veure reduïda la seva jornada laboral o adaptar el seu horari de feina. L'objectiu és que tenguin més facilitats per accedir a l'assistència social que necessitin.

Aquestes és una de les mesures aprovades ahir pel Consell de Govern per incidir en la conciliació de la vida familiar i laboral dels treballadors de la Caib.

En el cas de la reducció de jornada, a més de les víctimes de la violència de gènere es podran beneficiar aquells funcionaris que estiguin al càrrec de fills prematurs o nounats que hagin de romandre hospitalitzats després del part i els que detentin la guarda legal de discapacitats.

Els empleats que hagin d'atendre menors de dorze anys podran sol·licitar una reducció màxima de meitat de la jornada, amb minva proporcional de les retribucions.

Les esmentades iniciatives, que han estat consensuades amb els sindicats STEI, UGT, USO, CSI-CSIF i CEMSATSE, afecten els 4.700 funcionaris de l'administració autonòmica i s'inclouran en la futura llei de Funció Pública.

Tanmateix, aquesta normativa establirà permisos d'una hora per lactància, de dues hores per part prematur o naixement d'un fill malalt i del temps necessari per assistir a reunions amb els professors quan es tinguin fills amb necessitats educatives especials o discapacitats, entre altres situacions.

Així mateix, està previst un permís general de maternitat i paternitat de devuit setmanes, de les quals les sis primeres són obligatòries per a la mare i el pare podrà prendre's les dues darreres només en el cas que la seva parella es reincorpori al treball.

En cas de parts múltiple, el permís s'incrementa amb tres setmanes per cada fill a partir del segon i si l'al·lot neix amb discapacitat, augmenta dues setmanes.

Per a les adopcions o acollides, el permís serà igualment de 18 setmanes, amb dues setmanes extra per cada adoptat o acollit a partir del segon, i aquest termini podrà avançar-se a la formalització de l'adopció quan els pares necessitin desplaçar-se a un altre país per emplenar el procés.

A més, l'Executiu illenc manté el compromís de fomentar la creació de guarderies en els edificis públics.

La Conselleria d'Interior, que és el departament que impulsa el pla, també posarà en marxa un programa pilot de teletreball (feina des de casa), que preveu un mínim d'una quarta part de la jornada amb presència al centre laboral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.