algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El PSM reclama a Matas i Munar la destitució del trànsfuga de Maria

Jaume Mestre abandonà els nacionalistes i ara governa amb PP i UM


El PSM ha reclamat a la direcció del Partit Popular i d'Unió Mallorquina que també compleixin el pacte antitransfuguisme a Maria de la Salut i que destitueixin immediatament el regidor Jaume Mestre.

Mestre es va presentar a les eleccions municipals del 2003 sota les sigles del PSM. El juny d'aquest mateix any votà a favor d'investir com a batle el socialista Martí Ferriol. Però un mes després, Mestre abandonà la disciplina dels nacionalistes per donar suport a la moció de censura que PP i UM presentaren contra Ferriol.

Actualment, el trànsfuga forma part de l'equip de govern del primer edil -el «popular» Antoni Mulet- com a regidor de Cultura i coordinador de les àrees municipals.

Davant aquesta situació, el secretari general del PSM, Gabriel Vicens, demana al president del PP, Jaume Matas, i la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, que prenguin mesures.

Vicens no entén per què aquests partits demanen a Carlos Delgado que destitueixi el regidor trànsfuga de Calvià, Joan Thomàs, «i no fan el mateix amb Mestre». Els nacionalistes reclamen la destitució del trànsfuga de Maria «per ètica i per coherència».

Tanmateix, Vicens recorda que, tant el grup del PP com el d'UM al Consell, votaren en contra d'una moció que rebutjava la situació a l'esmentada localitat. La proposta, presentada pel PSM al setembre del 2003, instava a complir el pacte antitransfuguisme, signat per totes les formacions democràtiques. En aquella ocasió, el vicepresident del Consell de Mallorca, Miquel Nadal (UM), justificà la votació del seu grup assegurant que «Mestre no és trànsfuga perquè no estava afiliat al PSM». Ja fa dos anys de la moció de censura a Maria i Vicens considera que «ha arribat l'hora de reestablir la voluntat democràtica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.