cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Munar exigeix a Matas que arregli la crisi de Calvià abans de dia 29

UM reclama al PP que impedeixi al batle Delgado emprar el vot del trànsfuga

59246
Maria Antònia Munar i Jaume Matas durant la gala inaugural d'IB3.
La presidenta d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, ha instat el president de Partit Popular balear, Jaume Matas, a resoldre la crisi a l'Ajuntament de Calvià abans del 29 de setembre, quan es durà a terme el pròxim ple municipal ordinari.

La fragilitat del Pacte de Calvià s'ha vist aguditzada aquesta darrera setmana perquè el batle Carlos Delgado (PP), en contra de la voluntat del seu partit, s'ha estimat més fer ús del vot trànsfuga de Joan Thomàs per treure endavant acords de govern en lloc de consensuar-los amb el seu soci de govern, Isidre Cañellas (UM).

La formació nacionalista convocà ahir capvespre el seu òrgan executiu per donar una solució d'urgència i tallar l'hemorràgia que està dessagnant el pacte de govern que PP i UM varen subscriure després de les eleccions de 2003.

Després de diverses hores de reunió, l'Executiva d'UM va emetre una nota informativa en la qual la formació nacionalista diu: «Entenem que abans del proper ple de l'Ajuntament de Calvià es donarà compliment als ompromisos assumits pel president Jaume Matas, que són els seguents: primer, el compliment íntegre de l'acord PP-UM a Calvià; i segon, el compliment de tots els punts del Pacte Antitransfuguisme signat a l'àmbit estatal i que compromet, en especial, a impedir la utilització de trànsfugues per constituir, mantenir o canviar majories de govern, i a no donar suport a cap iniciativa que provengui d'aquests».

S'ha de recordar que, fa just una setmana, el batle, ignorant l'apuntat, utilitzà el vot de l'exedil d'UM Joan Thomàs en el transcurs d'una sessió plenària extraordinària en la qual la sinergia exhibida per la nova majoria PP-Thomàs serví per incorporar aquest últim a les comissions municipals.

Però la cosa no va acabar aquí. 24 hores després de dir «boig» a Isidre Cañellas, Delgado es vanaglorià públicament d'haver fet ús del vot trànsfuga de Joan Thomàs afirmant que se sentia «orgullós» d'«haver-se recolzat» en l'exedil nacionalista per aprovar els dos punts de l'ordre del dia que s'elevaren a ple.

Això no obstant, el batle també manifestà estar disposat a renegociar amb Cañellas el Pacte per Calvià, encara que va tornar a deixar meridianament clara la seva voluntat de no evitar que el trànsfuga torni a alinear el seu vot amb el dels regidors del PP. «No podem evitar que Thomàs faci ús del seu de dret constitucional de votar», afegí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.