nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Els veïns critiquen el nou projecte de la carretera Sineu-Sant Joan

Consideren que continua sense aprofitar el traçat de la via actual


Els propietaris afectats per les expropiacions a causa de l'ampliació de la carretera Sineu-Sant Joan consideren que el nou projecte, que fou reformat pel Departament d'Obres Públiques del Consell després de les protestes de tots els partits polítics de l'Ajuntament, propietaris i grups ecologistes perquè el trobaven «desmesurat» fa ara dos anys, només recull modificacions puntuals.

Els propietaris de les finques afectades lamenten que tot i que el Consell accedí llavors, el 2003, a canviar el projecte, ara el document definitiu continuï sense aprofitar el traçat de l'actual carretera en el tram que transcorre per la zona des Cocons i el puig de sa Marcona al terme municipal de Sineu. «En lloc de delimitar la via construint talussos, han optat per fer-ho amb paret seca, que consumeix menys territori, i han reformat alguns detalls, però continuen sense aprofitar el traçat de la carretera actual», explica Magdalena Munar, una de les afectades.

Tant Munar com la resta de propietaris critiquen «l'obscurantisme informatiu de les institucions amb el nou projecte, un fet que, diuen, els ha impedit presentar-hi al·legacions. «L'Ajuntament de Sineu ens ho ha posat molt difícil. En lloc d'ensenyar-nos el projecte definitiu, ens mostraren una foto aèria molt fosca i hem hagut d'anar al Consell per tal d'informar-nos-en», explica Pedro Gili, un altre propietari afectat.

Els veïns donen suport a l'ampliació de la carretera, reivindicada especialment des de Sant Joan, però no entenen per què el traçat passa per enmig de les seves finques en comptes de fer-ho al costat de la carretera actual. «No hi ha cap revolt pronunciat i aquesta no és una carretera tan transitada», diu Gili. El Departament d'Obres Públiques, per la seva banda, ja ha anunciat que vol executar el projecte abans de 2007.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.