muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
20°

Els hotelers de Mallorca afirmen que la temporada no presenta «grans canvis» respecte al 2004

En canvi, la confederació nacional creu que la rendibilitat creixerà gràcies a setembre i octubre

E.D./R.C.Palma.
El president de la Federacio Hotelera de Mallorca (FEHM), Pere Cañellas, creu que la temporada turística no presenta «grans canvis» respecte a la del 2004, i que més que l'ocupació s'ha de tenir en compte la rendibilitat.

En canvi, el president de la Confederació Espanyola d'Hotels i Apartaments (CEHAT), José Guillermo Díaz Montañés, qualificà la temporada de «bona» i anuncià que els hotelers illencs recuperaran la rendibilitat perduda el maig i juny, gràcies als nivells d'ocupació de setembre i octubre. Durant la jornada turística organitzada per Exceltur a Santander, Díaz assenyalà que els resultats de les empreses seran superiors al 2004.

Cañellas es mostrà menys optimista, i recordà que abril, maig i juny es van vendre a preus molt baixos i que l'ocupació per juliol i agost davallà dos punts respecte al 2004, tot i mantenir-se entre el 93 i 94 per cent. A més, comentà que el setembre serà «raonable», una vegada recuperada la baixada inicial. Pel que fa a l'octubre, estan pendents de les reserves de darrer hora que dificulten les previsions.

Turisme residencial
Cañellas destacà el seu acord amb el Govern per modificar la Llei d'arrendaments urbans, LAU, i d'aquesta manera controlar i regular el turisme residencial. «Ho reclamam fa temps, per competir en igualtat de condicions», afegí.

El president de la CEHAT coincidí amb Cañellas, però demanà al Govern balear flexibilitat davant els nous models turístics que s'estan implantant. Féu referència al cas dels condohotels, hotels que presten serveis i combinen l'ús residencial, perquè creu «poden incidir de forma positiva per desfer l'estacionalitat i són una via més de reconversió hotelera».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.