algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Educació creu que pel febrer ja no faran falta barracons al Pont d'Inca

La Conselleria va estudiar ahir «in situ» alternatives a la situació actual

El cap de departament de Planificació de Centres de la Conselleria d'Educació, Guillem Estarellas, va aventurar ahir que, amb tota probabilitat, a partir del mes de febrer «els alumnes del col·legi Ses Cases Noves ja es podran col·locar al centre que s'està construint». Fins ara, la Conselleria té assignat a aquests alumnes unes aules prefabricades devora el col·legi Blanquerna, al carrer de Son Caülls del Pont d'Inca.

A causa del poc espai existent i a l'emplaçament de les aules, més d'un centenar de pares i mares que aquest curs està previst que duguin els seus fills al col·legi Ses Cases Noves posaren dimecres el crit en el cel i varen denunciar la situació al director del centre i al batle, Josep Ramon Bauzà. De fet, les famílies no volen permetre que els seus fills estudiïn a les «barraques» i es neguen a escolaritzar els menors en aquestes condicions.

Tanmateix, Bauzà va parlar dijous amb el director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch, i aquest anuncià que «s'obrirà un nou mòdul per eixamplar les aules i, si fa falta, es canviaran aquestes de lloc». Precisament, per estudiar aquestes alternatives, ahir es varen desplaçar fins a les aules prefabricades el director gerent de l'IBISEC, Andreu Obrador, i la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Marratxí, Malen García.

De moment, a la presidenta de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes Aula Nova, que representa el col·lectiu del centre, Eva Fernández, li pareix «acceptable» la proposta de la Conselleria, però va deixar clar que les famílies encara han de decidir si li donen el vistiplau. Mentrestant, tan sols 12 dels 50 menors matriculats han estat escolaritzats.

Precisament, ahir, des de l'STEI-i, el seu secretari d'organització, Biel Caldentey, va explicar que «a Ses Cases Noves hi ha hagut un incompliment de calendari» i va demanar al Govern que «doni una solució als pares i mares, els infants i els professors». Caldentey va explicar que aquest tema genera «tensió en la comunitat educativa» i considera que els alumnes han de rebre «una escolarització en condicions i, si els pares creuen que la que els ofereixen no ho és, se'ls ha d'oferir alternatives».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.