algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Els pares de l'alumnat de Ses Cases Noves s'alcen contra els barracons

El col·lectiu es queixa de les sales prefabricades on són els seus fills

Més d'un centenar de pares i mares que aquest curs pretenen dur els seus fills al col·legi Ses Cases Noves, de Marratxí, es varen indignar ahir quan veiren l'estat de les aules prefabricades en les quals han d'estudiar els nins fins que s'obri el nou centre.

De fet, el descontent es generalitzà fins al punt que les classes no pogueren començar amb normalitat. Algunes famílies no van voler que els seus fills estudiassin en unes barraques «on els tenen com a sardines en llauna». Així ho ressumia Eva Fernández, presidenta de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes Aula Nova, que representa el col·lectiu del futur col·legi de Ses Cases Noves. De fet, uns 50 pares i mares anaren a queixar-se a la direcció del centre i, posteriorment, a protestar davant l'Ajuntament fins al punt que aconseguiren parlar amb el batle de Marratxí, Josep Ramon Bauçà. El primer edil es dignà a visitar les aules. En aquest sentit, Fernández rebé el compromís del batle que farà tot el possible per habilitar un espai en millors condicions per als alumnes.

Segons Fernández, «les aules són massa reduïdes, els alumnes gairebé ni poden moure les cames una vegada que s'asseuen. En aquestes condicions, hi ha hagut pares que han decidit no tornar a dur els seus fills fins dia 19, a l'espera que les condicions millorin». La presidenta d'Aula Nova diu que mentre es fa el nou centre «ens conformam amb un espai on els alumnes puguin estudiar i jugar en condicions, i no aules que tenen el terra de formigó i apesten a silicona perquè hi acaben de col·locar l'aire condicionat».

En relació en aquest tema, el conseller d'Educació, Francesc Fiol, demanà «comprensió» als pares i es justificà afirmant que «no té cap sentit pretendre que la Conselleria tengui una capacitat de construcció immediata». A més, el conseller creu que «els barracons» tenen «dignitat absoluta» per dur a terme el procés educatiu i destacà que «aquesta situació seria molt diferent si estiguessim de braços creuats, però estam construint un nou centre». De fet, Fiol afirmà amb rotunditat que «tenim la consciència ben tranquil·la».

Tanmateix, el batle parlà amb el director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch, i aquest anuncià que «s'obrirà un nou mòdul per eixamplar les aules i, si fa falta, fins i tot es canviaran de lloc».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.