nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El Consell accepta canviar el segon cinturó si aconsegueix diners de Madrid

Proposa de reduir l'impacte i baixar de quatre a dos els carrils entre Alcampo i la Universitat

104164
La primera fase del segon cinturó ja existeix, però el Consell vol desdoblar la carretera.


El Consell de Mallorca ha establit negociacions amb el PSOE per modificar el projecte de segon cinturó a fi de reduir l'impacte ambiental de l'obra i aconseguir d'aquesta manera el finançament necessari del Govern central. El conseller d'Obres Públiques del Consell, Antoni Pascual, explicà que la proposta que s'està negociant en aquests moments és suprimir el traçat d'autovia entre Alcampo i la Universitat, un projecte de quatre carrils, i construir al seu lloc una carretera de dos carrils.

A més de reduir a la meitat l'ocupació dels terrenys, els accessos i enllaços amb les carreteres amb les quals es creuaria el segon cinturó també serien menys impactants ja que n'hi hauria prou de construir una rotonda o una cruïlla. La modificació d'aquest projecte afecta a més una zona especialment sensible, la de Son Sardina, barri que estava en contra de la construcció d'aquesta obra viària.

Pascual explicà a més que aquestes modificacions de projecte tindrien un impacte directe al cost d'aquesta obra. Dels 104 milions que costava el projecte inicial es passaria a uns 80 milions d'euros. Malgrat aquesta notable reducció de l'obra, que afectaria poc més de quatre quilòmetres del traçat, el cost de construcció continua sent important per la resta del segon cinturó, això és, el tram comprès entre la zona de l'antic Carrefour i Alcampo.

En aquest tram és imprescindible l'ampliació de la carretera actual i la seva conversió en una via de quatre carrils, segons assegurà el conseller d'Obres Públiques del Consell. Aquest és precisament el tram amb major longitud de tots i per això l'obra continua tenint un cost tan elevat.

Antoni Pascual va assegurar que el Consell ha mantingut contactes amb els dirigents socialistes de les Balears per aconseguir que aquesta modificació de projecte permeti de construir el segon cinturó. Pascual va assenyalar que la voluntat és arribar a un principi d'acord amb els socialistes perquè es pugui construir aquesta obra.

Fonts del PSOE de les Illes confirmaren ahir l'existència d'aquests contactes per tractar de tancar un acord. Recordaren a més que a la proposta de conveni que presentà la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, hi figura un apartat per a la millora dels accessos a Palma, entre els quals podria encaixar el segon cinturó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.