algo de nubes
  • Màx: 11.99°
  • Mín: 7.77°
11°

Matas accepta l'oferta sanitària de ZP, que el PSIB xifra en més de 100 milions

Malgrat tot, el president balear afirma que «no s'han complert les expectatives»

99768
Antich i Armengol comparegueren ahir en roda de premsa per dir que estan satisfets amb la proposta de Zapatero.


Jaume Matas acceptarà la proposta del Govern central per pal·liar el dèficit sanitari de les Illes, que segons els càlculs del PSIB-PSOE suposarà una aportació de més de 100 milions d'euros.

L'oferta que Rodríguez Zapatero va posar damunt la taula de la Conferència de Presidents «no compleix les expectatives» del cap de l'Executiu balear, «sobretot pel que fa referència al finançament per càpita». Tot i així, Matas va mostrar ahir la seva voluntat de no rebutjar l'oferta.

«Crec que és una proposta que s'ha d'analitzar amb cautela. Òbviament es tracta de diners que ens donen i s'hauran d'agafar», afirmà el president illenc, que ara sondejarà l'opinió dels grups polítics de l'Arxipèlag. De tota manera, Matas esperarà la decisió final que adopti el Consell de Política Fiscal i Financera, previst per avui amb la presència del conseller d'Economia, Lluís Ramis d'Ayreflor.

L'exministre de Medi Ambient considera «complicat» que el Govern de l'Estat reobri el debat sobre el finançament sanitari, «perquè el nou model beneficia molt Catalunya, que era el problema que tenia Zapatero». «No crec que Balears tingui el protagonisme suficient perquè Madrid es replantegi la situació», postil·là.

Per la seva part, el secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, i la portaveu paralamentària socialista, Francina Armengol, asseguren que amb la proposta de Madrid, Balears rebrà entre 100 i 110 milions d'euros. Segons els seus càlculs, més de 70 milions arribaran per compensar per l'increment de població, l'arribada de residents estrangers i el fet insular. La resta, entorn de 30 milions d'euros, correspondran a la recaptació dels imposts cedits, que l'Estat pensa avançar al 2006.

Antich valorà positivament l'oferta de Zapatero i advertí que «vigilarem que tots aquests doblers que arribaran es gastin en sanitat i no a absorbir altres deutes que té la CAIB».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.