algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

El Pla de la immigració neix amb una dotació de 8 milions per any

Els consells i ajuntaments en rebran el 20% en les properes setmanes

El Pla d'atenció a la població immigrada, aprovat pel Consell de Govern divendres passat, disposarà d'una dotació pressupostària de 8 milions d'euros durant el primer any d'execució. D'aquesta quantitat, un total d'1,7 milions es transferiran durant les pròximes tres o quatre setmanes als diferents consells insulars i ajuntaments que tenguin previst impulsar alguna de les 81 mesures previstes dins el pla. Així ho confirmà ahir la consellera de Presidència del Govern, Rosa Puig.

En concret, aquesta planificació institucional estarà en vigor fins el 2009 i incorpora 30 actuacions noves respecte del pla en favor de la immigració desenvolupat entre el 2001 i el 2004. En principi, la població que té dret a beneficiar-se de les mesures que hi estan incloses representa devers el 15 per cent dels habitants de les Balears, unes 150.000 persones. Així i tot, entre aquests els més necessitats són els immigrants que arriben a les Balears a la recerca d'una feina, la majoria provinents d'Amèrica Llatina, l'Àfrica, l'Àsia i els països més pobres d'Europa.

Segons va explicar Puig, el pla preveu actuar en diferents camps, com ara els que abracen els serveis socials; els d'acollida; els d'educació; els de formació i ocupació; els d'habitatge; els de salut; els referents a la participació, interculturalitat i convivència; els d'igualtat de tracte i els de gènere.

Entre algunes de les mesures proposades, s'inclou la figura del mediador entre l'Administració i els immigrants, que Puig creu que és pionera a l'Estat espanyol; la concessió d'ajudes per inserir les dones immigrades al mercat laboral; l'acolliment familiar de joves immigrants; l'acolliment de famílies nouvingudes que es puguin trobar en risc d'exclusió social; la concessió de microcrèdits per a la fundació d'empreses; la creació de programes de formació perquè els immigrants puguin tornar al seu país i contribuir al seu desenvolupament, i inversions en zones de concentració d'immigració, per evitar els guetos.

Tanmateix, Puig destacà la importància que té la dona dins el pla i advertí que «si no hi ha una bona acollida, la immigració pot derivar en una situació de risc social».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.