algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

Els centres d'Atenció Primària de Mallorca ofereixen nous cursos per a la deshabituació tabàquica

Tots els ambulatoris de Mallorca ja disposen de dos responsables de deshabituació tabàquica

Els centres de salut de Mallorca inicien nous cursos per ajudar totes les persones que ho desitgin a deixar de fumar.

El responsable d'Atenció Primària del Servei Balear de Salut, Albert Anguera, explicà que en aquest moment «ja hi ha 21 centres de salut de l'Illa que ofereixen aquest servei de deshabituació i per a finals d'any esperam que nou centres més s'incorporin en el programa».

La coordinadora de tabaquisme d'Atenció Primària, Helana Giralta, és l'encarregada de dissenyar i coordinar totes les accions que es duen a terme a Atenció Primària, tant en la formació dels professionals com per implantar els cursos de deshabituació tabàquica, en tots els centres de salut de Mallorca.

Giralta recordà que el que pretenen des de l'Ib-Salut és «que no quedi cap persona que vulgui deixar de fumar sense ajut». Per això, el primer que es va fer fou nomenar un metge i una infermera de cada centre de salut com a responsable de tabac, que són els encarregats de coordinar totes les teràpies tant grupals com individuals que s'ofereixen als pacients».

Els responsables de Salut recorden que ja fa uns anys que els professionals mèdics ofereixen consells als seus pacients per deixar l'hàbit, però que ara ha arribat el moment que cada centre pugui disposar de professionals que treballin en aquesta tasca, molt complicada, amb una formació específica per donar a les persones que volen deixar de fumar les pautes correctes a seguir, els consells i sobretot el suport necessari que s'ha de menester per abandonar el tabac.

Tant metges com infermeres estan rebent cursos de formació específics, en els quals participen entre 20 i 30 professionals, a més de diferents tallers per poder estar informats de les darreres tècniques en deshabituació.

Giralta recordà que «deixar de fumar és complicat, gens fàcil, però el més difícil és mantenir-se sense fumar, encara que sempre depèn del grau d'addicció a la nicotina que té una persona, perquè aquesta droga no afecta totes les persones de la mateixa manera».

La coordinadora de tabaquisme d'Atenció Primària afirmà que allò més important és que el pacient estigui completament decidit a deixar de fumar i no decaure en l'intent, perquè com més vegades s'intenta més possibilitats es té d'aconseguir-ho».

Els responsables d'Atenció Primària recomanen a totes les persones que parlin amb els seus metges, perquè sempre el podran ajudar a deixar de fumar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.