algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Iberdrola mantindrà la inversió prevista per Gesa si es fusionen

El Govern reitera que no acceptarà que hi hagi retards a les obres

Iberdrola té previst mantenir les inversions pactades per Gesa a les Balears en els pròxims anys si prospera l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) d'Accions de Gas Natural sobre la seva matriu Endesa. Aquesta OPA permetrà que els actius de Gesa quedin a les mans de la companyia Iberdrola. L'empresa basca garanteix el manteniment dels llocs de treball, segons van assegurar fonts de l'empresa presidida per Iñigo de Oriol.

El Govern va tornar a referir-se ahir a aquesta oferta de compra de la mà del conseller de Comerç, Indústria i Energia, qui va advertir que aquesta operació no ha de suposar una excusa per paralitzar les inversions que la seva filial, Gesa, té ja previstes en les Balears per millorar la seva actual xarxa de distribució.

El conseller va considerar que, de moment, és «fer ficció» pensar que Iberdrola compraria actius d'Endesa a Gas Natural, entre ells la seva filial balear Gesa, per equilibrar el mercat elèctric actual. «No sabem encara què passarà ni si seguirà endavant, ja que no coneixem la reacció dels possibles compradors i no s'ha de donar res per fet», va assenyalar.

En aquest sentit, Cardona va recordar que es tracta únicament d'una oferta de compra, que ha de ser estudiada si fructifica pels organismes competents en aquesta qüestió, com el Tribunal de la Competència o la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Subratllà que, vists els esdeveniments, el Govern no admetrà la suspensió o el retard d'inversions compromeses per Gesa a Balears, que havien de suposar una millora de la qualitat del subministrament elèctric.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.