algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Devers 40.000 persones pateixen patologies relacionades amb el somni a la Comunitat

La Unitat de Son Llàtzer atengué 120 pacients el 2004 i des d'octubre ampliarà la seva capacitat

El responsable de la Unitat d'Estudis de la Son de l'hospital de Son Llàtzer de Palma, Andreu Maimó, assenyalà ahir que prop de 40.000 persones sofreixen a Balears d'apnea de la son, una malaltia que afecta la respiració i que es dóna sobretot en pacients amb problemes cardiovasculars o neuropsicològics.

Maimó va donar a conèixer aquestes dades en una roda de premsa, en la qual va informar de l'activitat realitzada pel servei des de la seva creació, el novembre de 2004, en un acte que va comptar amb la presència del director del centre, José María Campuzano, i el màxim responsable mèdic de l'hospital, Salvador Pallejá.

El cap de la Unitat de la Son va destacar que aquest departament treballa en el diagnòstic i tractament de patologies relacionades amb la son en persones adultes i que va atendre 120 pacients el 2004, i va anunciar, a més, que a partir del pròxim mes d'octubre incrementarà la seva capacitat per acollir 56 pacients cada mes, en lloc dels 24 actuals.

L'especialista va destacar que aquest servei, ubicat a la quarta planta de l'hospital i que compta amb dues habitacions individuals, ampliarà el nombre d'equips de diagnòstic «polisomnogràfics» a quatre, amb la qual cosa s'agilitarà l'atenció i es podran realitzar fins dos estudis de son diaris al llarg de la setmana.

Maimó va remarcar la «multidisciplinarietat» de la unitat, en la qual intervenen especialistes de diferents branques sanitàries, com la neurologia, la pneumologia, l'otorinolaringologia o la psiquiatria.

Va subratllar que, després del diagnòstic, s'envia els pacients amb síndrome d'apnea al servei de pneumologia o al d'otorinolaringologia; els que sofreixen «hipersomnis» primaris i epilèpsies nocturnes al de neurologia i va afegir que les patologies mentals són tractades en el de psiquiatria.

El responsable d'Estudis de la Son va indicar que el perfil habitual del pacient tractat a la unitat és un home de mitjana edat, amb excés de pes, roncador i que sofreix apnees i somnolències diürnes «excessives».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.