algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
22°

Navío: «La polèmica sobre seguretat aèria obeeix a interessos sindicals»

El president d'Aeca ho afirmà en la signatura d'un conveni a Palma

El president de l'Associació Espanyola de Companyies Aèries (Aeca), Felipe Navío, assegurà que les aerolínies espanyoles compleixen tota la normativa de manteniment i els procediments que marca la llei en seguretat aèria i que la polèmica sorgida als mitjans de comunicació estatals és «interessada i obeeix a interessos sindicals».

Navío féu aquestes declaracions durant la signatura a Palma d'un conveni amb el Govern i aprofità per instar el Sepla, Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries, a dir els noms de les companyies que incompleixen la normativa. «El transport aeri és el mitjà més segur», afirmà, i afegí que no hi ha diferenciacions entre les compayies de baix cost i les que no ho són.

El president d'Aeca defensà que es creïn programes de col·laboració tècnica i econòmica amb als 30 països que segons l'Organització d'Aviació Civil Internacional tenen problemes de control de seguretat, ja que tots ells se situen en zones subdesenvolupades. Sobre les llistes negres, és partidari que si a nivell polític es decideix que són necessàries perquè els consumidors tenguin una major informació, la Unió Europea n'hauria de fer una de conjunta. En tot cas, creu que amb aquesta iniciativa no es combat la manca de seguretat.

Navío signà ahir amb el conseller d'Interior, José María Rodríguez, un conveni de col·laboració en matèria de seguretat en el trànsit aeroportuari. L'objectiu és crear uns protocols d'actuació conjunts, que en cas d'accident permetin una gestió ràpida i eficaç d'una situació d'emergència, fet que inclou la prioritària atenció a familiars i amistats dels afectats.

Aeca facilitarà l'ús de les instal·lacions del seu centre d'Atenció de Cridades per a situacions de crisi, BAL-EPIC, situat a l'aeròdrom de Son Bonet, per a les activitats del Servei d'Emergències 112. El Govern podrà utilitzar-lo un màxim de 960 hores a l'any i aportarà a l'Associació 60.000 euros com a compensació econòmica. L'ús del BAL-EPIC servirà com a punt de reforçament de l'112 en circumstàncies en què hi hagués un excés de cridades i tramitació de serveis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.