algo de nubes
  • Màx: 16.31°
  • Mín: 7.61°
16°

La Festa del Sequer aconsegueix aplegar unes 80 varietats de figues

Molts lloritans varen treure al carrer els oficis i les eines del camp

FELIP JAUME.Lloret.
La Festa del Sequer, que acull anualment Lloret, va aconseguir enguany aplegar fins a vuitanta classes de figues. Joan i Xesc Picornell foren els encarregats de recórrer finques com la de Son Mut Nou, a Llucmajor, cercant-ne diferents varietats.

Els assistents a la festa, que va tenir lloc dissabte vespre, van gaudir tant de les figues com de la mostra de feines de camp, en la qual participà tot el poble. Així, Andreu Rosset elaborava canyissos; Jaume Gelabert pelava figues de moro; Margalida Filau preparava pa de figa; Francisca Martorell cosia tomàtigues i Catalina «Ferruella» i Margalida Niell encistellaven figues.

El batle, Joan Jaume, l'equip de regidors i el director general d'Agricultura, Gaspar Oliver, s'encarregaren enguany de recollir els figueralers majors, que foren Lluc «Putxet» i Catalina «Sabatera», als seus domicilis. Ho feren acompanyats de multitud de gent del poble que anava vestida de pagesa i d'una colla de xeremiers.

Ja devers les vuit de l'horabaixa va tenir lloc la missa, que fou oficiada pel rector de Lloret, Antoni Riera, i per Sebastià Miralles, anterior rector del poble. Amb aquesta festa els lloritans aprofiten per recordar la importància que tenia abans un arbre com la figuera, que actualment ha quedat relegat a causa de l'ús de tractors i d'altres màquines, la qual cosa fa que resulti una molèstia per a molts pagesos.

El batle aprofità un moment de la festa, que es perllongà fins a les dues de la matinada, per dedicar unes paraules a les figueres. «S'ha posat de moda sembrar plantes i arbres exòtics pertot arreu, però jo voldria que cada llorità, cada mallorquí, es fes el propòsit de sembrar i cuidar arbres nostres, que no fan malbé la terra i no distorsionen el paisatge», manifestà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.